Sergej Harbok je po odhodu Rutenke prišel v Celje, vendar ni bil dolgo pri Pivovarjih. Foto: MMC RTV SLO
Sergej Harbok je po odhodu Rutenke prišel v Celje, vendar ni bil dolgo pri Pivovarjih. Foto: MMC RTV SLO
Miladin Kozlina se je vrnil v celjsko moštvo. Foto: EPA

Pred sobotno tekmo v Zlatorogu (začetek ob 18.25) je trener Tone Tiselj zelo spoštljivo govoril o tekmecih: "Poleg Ciudad Reala, Kiela, Hamburga in Zagreba gre za enega glavnih kandidatov za vrh rokometne Lige prvakov. Lahko le dobimo, izgubiti nimamo veliko. Vso tekmo moramo biti maksimalno borbeni in ne smemo dovoliti nasprotniku, da se razigra!"

Kapetan Edi Kokšarov priznava, da je ekipa v krizi in da je potrebno potrpljenje: "Prepričan sem, da bomo ujeli svojo formo in da bomo do konca sezone prikazali igre, kot jih znamo!" V ekipi nemških bogatašev so mnoga znana imena, poleg Harboka, ki je včasih nosil celjski dres, Karol Bielecki, Valur Sigurdsson, Mariusz Jurasik, vratar Henning Fritz ... Glavni pokrovitelj je SAP oziroma Dietmar Hopp, ki je hkrati tudi glavni mecen senzacionalnega Hoffenheima, vodilnega moštva nemške nogometne lige.

Četrtkova novinarska konferenca je bila namenjena tudi zadnjim dogodkom v klubu, predvsem porazu proti Slovanu, in znižanju plač igralcem. Direktor kluba Mijo Zorko ni dal jasnih odgovorov o višini znižanja plač posameznim igralcem zaradi zmanjšanja klubskega proračuna s 4,2 na dobre tri milijone evrov. Zorko ni niti potrdil govoric o različnem znižanju plač posameznim igralcem.

"O številkah znižanja posameznih pogodb igralcem ne bom govoril, ker pogovori še niso končani. Dejstvo je, da s posameznimi zadevami pri pogodbah nismo bili zadovoljni. Pri tem bi rekel le to, da nismo enako znižali višine plače igralcu, ki ima štiristo evrov plače, kot igralcu, ki ima mesečno pogodbo pet tisoč evrov."

Liga prvakov (M), drugi del
Skupina 2, sobota ob 18.25:

CELJE PIV. LAŠKO - RHEIN-NECKAR LÖWEN
CROATIA OSIGURANJE - CHAMBERY


Lestvica:
CHAMBERY 2 2 0 0 +14 4 RHEIN-NECKAR LÖWEN 2 0 2 0 0 2 CROATIA OSIGURANJE 2 0 2 0 0 2 CELJE P. LAŠKO 2 0 0 2 -14 0


T. O.