Ivana Vajdla bo zamenjal Lars Walther. Foto: RTV Slo
Ivana Vajdla bo zamenjal Lars Walther. Foto: RTV Slo
Gorenje želi postati prepoznavno v evropskem prostoru. Foto: RTV Slo

"Za Waltherja smo se odločili, ker ima dobre reference in ker nam ustreza danski slog igre," je za slovenske razmere nekoliko neobičajno potezo pojasnil predsednik kluba Janez živko, ki je prejšnjo sezono kljub velikim nihanjem ocenil za uspešno, hkrati pa se je že obrnil v prihodnost.

"V zadnjih letih smo organizacijsko, finančno in rezultatsko napredovali. Želimo uveljaviti klub, ki bo prepoznaven tudi v evropskem prostoru, tako kot je naš generalni pokrovitelj. Neobičajno bi bilo, da bi si neprestano zastavljali osvojitev drugega mesta. Ta ekipa lahko premaga vsakega v Sloveniji in marsikoga v Evropi, kjer je naš cilj uvrstitev med najboljših 16 moštev, kar bi bil zelo velik uspeh in potrditev vstopa v evropsko elito," je o načrtih za prihodnost dejal Živko.

Novi prvi strokovni mož velenjske ekipe Lars Walther je z veseljem sprejel ponudbo iz Velenja: "Ni se mi bilo težko odločiti. Rezultati Slovenije v zadnjih letih so dober pokazatelj kakovosti. V Gorenju so zbrani odlični igralci, dobili bomo še nekatere okrepitve. Naša naloga je, da nadaljujemo dobro delo in z nekaj sreče naredimo še zadnji korak na vrh."

Velenjčani so poskrbeli tudi za igralske okrepitve. Rumeno-črni dres bodo v naslednji sezoni nosili Boštjan Kavaš, Čeh Tomaš Rezniček in Hrvat Alen Blažević. "Vesel sem, da se vračam v Gorenje, ki je klub z visokimi ambicijami. Želim igrati na vrhunski ravni in še napredovati," je dejal Kavaš.