Vedran Zrnić bo glavni velenjski adut v Meranu. Foto: RTVSLO
Vedran Zrnić bo glavni velenjski adut v Meranu. Foto: RTVSLO

Po porazu s trebanjskim Trimom (29:32) so igralci navijačem napisali opravičilo. Najlepša priložnost za nov začetek bo v nedeljo v Italiji. Trener Gorenja Lars Walther je prepričan, da ima boljšo ekipo. Popraviti morajo predvsem igro v napadu in delati manj tehničnih napak.

''Moramo se vrniti k našim osnovam. K igri, ki smo jo imeli v pripravljalnem obdobju. Očitno je, da delamo preveč tehničnih napak, nimamo potrpljenja v napadu, preveč igramo individualno. Zmagujemo lahko samo kot ekipa, v tem trenutku pa ne delujemo tako," je bil po porazih s Termom in Trimom kritičen trener Walther.

''V Ligi prvakov ni lahkih ekip in mi ne podcenjujemo nikogar. Italijani gojijo nekoliko drugačen slog rokometa, kot smo ga vajeni. Največja nevarnost preti s strani levega in desnega zunanjega, prav tako pa sta obe desni krili zelo nevarni. Gre za precej visoko ekipo, ki igra obrambo 6-0. Imajo dobro prvo postavo, nekoliko slabše pa so zamenjave. Nima smisla ničesar napovedovati, toda s pravim pristopom in izpolnjevanjem dogovorjenega na igrišču, bi morali zmagati. To bi bilo za moralo moštva izjemnega pomena," je dejal danski strokovnjak pred nedeljsko tekmo v Meranu.

Skupina C, nedelja ob 18.00:
MERANO - GORENJE

HAUKAR - ARHUS