Magdeburg se je na koncu vendarle izkazal za pretrd oreh. Foto: www.alesfevzer.com
Magdeburg se je na koncu vendarle izkazal za pretrd oreh. Foto: www.alesfevzer.com

Velenjčani so se izvrstno upirali svetovnim prvakom, ki so prestižno lovoriko osvojili na začetku oktobra. Nemci so sicer povedli s 4:2, a so nato slovenski prvaki zaigrali izvrstno in vodili tako rekoč ves preostanek prvega dela. Najvišjo prednost so si priigrali pri izidu 14:11, vendar je Magdeburg v sami končnici le ujel priključek. Med strelce se je vpisalo kar devet Velenjčanov.

Gorenje se je dobro kosalo z Nemci

Spodbuden je bil tudi začetek drugega dela. Velenjčani so povedli s 16:13 in vzbudili upanje okoli tisoč navijačem v Rdeči dvorani, toda nato so Nemci prestavili v prestavo višje. Z delnim izidom 6:0 od 32. do 39. minute so pobegnili gostiteljem in malce pozneje povedli za pet golov.

S tremi goli zapored so se v 55. minuti ose približale le na minus dve (27:25), toda Nemci v zaključku niso dovolili presenečenja.

Prvi strelec tekme je bil Matic Verdinek z osmimi goli. Pri Magdeburgu se je s šestimi zadetki najbolj izkazal Lukas Mertens.

Velenjska ekipa se bo v prihodnjem krogu drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja v torek, 26. oktobra, v Logronu pomerila z La Riojo.

EVROPSKA LIGA (M)
SKUPINA C, 1. krog

GORENJE VELENJE - MAGDEBURG 27:31 (14:13)
Verdinek 8, Kavčič 4, Pajt in Sokolič po 3; Mertens 6, Smits in Kristjansson po 4, Bezjak 3.

PAUC (FRA) - NEXE NAŠICE 29:30 (14:17)

SÄVEHOF - LOGRONO LA RIOJA 43:31 (23:16)

Marko Bezjak se je z Magdeburgom vrnil v "domače" Velenje