David Miklavčič prodira skozi obrambo Ademar Leona. Foto: www.alesfevzer.com
David Miklavčič prodira skozi obrambo Ademar Leona. Foto: www.alesfevzer.com

Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, povedli za gol ali dva, a so se tekmeci vselej približali. Domači so imeli priložnost za pobeg pri 8:6 in 10:8, toda Ademar Leon se je vrnil in potem v zadnjih minutah prvega dela poskrbel za preobrat, ko je zaostanek 11:12 spremenil v tesno vodstvo s 14:13.

Gorenje zlomilo Špance z delnim izidom 8:1

Gorenje še drugič premagalo Ademar Leon

A vse, kar so zamudili v prvem polčasu, so domači nadomestili v drugem. Španci so bili nazadnje blizu pri 15:16 v 34. minuti, potem pa so stvari v svoje roke prevzeli Velenjčani.
Od 34. do 45. minute so zaklenili svoja vrata, Ademar Leon se je zaman trudil, da bi preobrnil potek tekme. Na drugi strani so rokometaši Gorenja naredili delni izid 8:1, v tem obdobju je pet od svojih devetih golov na tekmi dosegel Miha Kavčič. Ko je Ademar spet zadel za 23:16, je bilo že prepozno, da bi lahko ogrozil zmago domačih. Velenjčani so do konca zanesljivo nadzorovali potek tekme

Devet golov Mihe Kavčiča, sedem Verdinka
V velenjski ekipi je bil tokrat najučinkovitejši Miha Kavčič z devetimi goli, sedem jih je dodal Matic Verdinek.

Velenjčani bodo v naslednjem krogu, 18. marca, gostili Magdeburg.

POKAL EHF

SKUPINA C, 4. krog

GORENJE VELENJE – ADEMAR LEON
30:25 (13:14)

Gorenje: Husejnović, Taletović 1, Celminš 2, Mazej, Tajnik 2, Matanović 1, Levc, Šol, Miklavčič 1, Verdinek 7, Grmšek 1, M. Kavčič 9, A. Kavčič 6, Okleščen, Bojanić.

Ademar Leon: Lawrence Donlin 1, Slavić, Marchan, Lopez 5, Feuchtmann 2, Carou 1, Lucin 5, Martinez, Vieyra 1, Fernandez Sanchez 1, Fernandez 1, Marques 1, Perez 5, Carrilo 2, Patotsky, Casqueiro 1.

Sedemmetrovke: 6/6; 4/4

Izključitve: 8 min; 8 min

RK: Matanović 29./Gorenje

Nedelja:
MAGDEBURG – NANTES

Vrstni red: Magdeburg 6, Nantes in Gorenje 4, Ademar 0 točk.

V četrtfinale napredujeta najboljši dve ekipi.