Senjamin Burić in Nejc Cehte ustavljata Tineta Poklarja. Foto: www.alesfevzer.com
Senjamin Burić in Nejc Cehte ustavljata Tineta Poklarja. Foto: www.alesfevzer.com
Gorenje
Velenjčani bodo po zmagi nad Mariborom lahko mirno odpotovali na zaključni turnir Pokala EHF, ki ga gosti Berlin. Gorenje se bo v sobotnem polfinalu pomerilo z domačim Füchsejem. Foto: BoBo
Miha Zarabec
Miha Zarabec je bil najboljši celjski strelec v Trebnjem. Foto: www.alesfevzer.com
Gorenje vrnilo udarec Mariboru

Velenjčani so torej dobili tekmo, ki so jo morali dobiti. Mariborčani so dobro začeli in sredi prvega polčasa povedli s 7:4. Nato so ose strnile vrste in prešle v vodstvo. Na krilih Staša Skubeta, ki je na prvi tekmi manjkal zaradi poškodbe mečne mišice, so si do odmora priigrale prednost z 18:14. Skube je med 15. in 19. minuto dosegel štiri gole zapored za vodstvo z 8:7.

12 golov Staša Skubeta
Mariborčani so tudi drugi polčas odprli dobro, tako da so v 43. minuti ujeli tekmeca na 23:23. Ose so odgovorile z dvema goloma zapored (25:23) in vodstva niso več izpustile iz rok. Prvo ime srečanja je bil Skube, ki je dosegel 12 golov. Tretje srečanje bo 20. maja v Velenju.


Boris Denić, trener Branika: "Čestitam svojim fantom, odigrali so dobro tekmo. V prvem polčasu je bilo v naših vrstah preveč nervoze, igrali smo preveč srčno in nismo bili dovolj zbrani. Velenjčani so nam pobegnili, mi smo jih ves čas lovili. Na koncu so bili gosti boljši za gol in jim čestitam."

Gregor Cvijić, trener Gorenja: "V prvem polčasu smo nadzorovali tekmo, v nadaljevanju nekoliko padli, a moji fantje so se kljub nekaterim napakam ves čas borili in s pravim pristopom dosegli načrtovano zmago."


V drugem polfinalu so Celjani še drugič premagali Trimo (39:27) in postali prvi finalisti. Miha Zarabec je dosegel devet golov.

DRŽAVNO PRVENSTVO (M)

1. NLB LEASING LIGA

POLFINALE, drugi tekmi

MARIBOR BRANIK - GORENJE VELENJE 1:1
34:35 (14:18)


Maribor Branik: Čudič, Taletović, Kastelic, Cingesar 4, Žmavc, Kaleb 8 (4), Jamnik 2, Poklar 5, Sok 1, Fidel, Žabič, Špende 3, Verdinek 1, Brajović, Mišković 3, Mlakar 7.

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Cehte, Medved 1, S. Burić 2, Ovniček, Szyba 4, Skube 12 (6), Golčar, Šoštarič 8, Kleč 1, Gams 3, Nosan, Dujmovič 3, Bećiri.

Sedemmetrovke: 4/6; 6/6

Izključitve: 10 min, 16 min

: Mišković 57./Maribor


Trimo Trebnje - CELJE PL 0:2
27:39 (14:22)

Trimo Trebnje: Brana, Urbič, Femec, Radelj 1, Murčehajič 3 (3), Križman, Skol, Kotar 3, Sušin 5, Željko 1, Potočnik 10, Udovič 1, Sašek 2, M. Grandovec, T. Grandovec 1, Florjančič.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek 3, Ivić 3, Žuran 2, Janc 6, Razgor, Suholežnik, Marguč 1, R. Cvetko 2, Poteko 2, Miklavčič 1, Slišković 4, Zarabec 9, Kodrin 3 (1), Žvižej 2.

Sedemmetrovke: 3/3; 1/2

Izključitve: 4 min; 4 min

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na dve zmagi.

Gorenje vrnilo udarec Mariboru