Gorenje bo proti Bregenzu nastopal v vlogi favorita. Foto: /www.rk-gorenje.com
Gorenje bo proti Bregenzu nastopal v vlogi favorita. Foto: /www.rk-gorenje.com

Velenjsko Gorenje se bo v pokalu EHF pomerilo z avstrijskim Bregenzom, Maribor Branik v pokalu pokalnih zmagovalcev s srbsko Kolubaro, koprski Cimos in Slovan pa v pokalu challenge s švedskim Eskilstunom oziroma norveškim Arendalom.

Velenjčani bodo prvo tekmo igrali na domačem igrišču, Mariborčani, Koprčani in Ljubljančani pa v gosteh.

Prva tekma doma prednost za Gorenje
"Žreb je bil ugoden, tako za klub kot za navijače. Bregenza ne poznam tako dobro, vendar je še dovolj časa, da se pripravimo nanj. Prva tekma bo na domačem igrišču in v naši praksi se je to pokazalo kot pozitivna izkušnja, ne le v tej, ampak tudi v preteklih sezonah. Tekmi ne bosta lahki. Verjamem, da imamo kakovostnejšo ekipo, vendar tekmeca ne smemo podcenjevati," je dunajski ples kroglic komentiral trener velenjske zasedbe Branko Tamše.

Mariborčani odločno po napredovanje
"Z žrebom moramo biti zadovoljni. Čeprav tukaj ni lahkih tekmecev, je z vidika potovanja morda tekmec, ki smo si ga lahko le želeli. Gre za zelo solidno ekipo, ki trenutno vodi v srbskem prvenstvu in sem si jo ogledal na tekmi proti Celju Pivovarni Laško na pripravljalnem turnirju v Doboju. Gre za tekmeca po naši meri. Upam, da bomo v obeh tekmah pokazali vse, kar znamo, in se uvrstili v četrtfinale," je takoj po žrebu dejal mariborski trener Marko Šibila.

Prve tekme bodo na sporedu 19. in 20., povratne pa 26. in 27. februarja prihodnje leto.

Evropski pokali, žreb

POKAL EHF, osmina finala

GORENJE VELENJE - BREGENZ

PPZ, osmina finala


KOLUBARA LAZAREVAC - MARIBOR BRANIK

CHALLENGE CUP, osmina finala

ARENDAL - SLOVAN

ESKILSTUNA GUIF - CIMOS KOPER