Jure Dolenec se je po končani lanski sezoni kariero odločil nadaljevati v Montpellierju. Foto: Aleš Fevžer
Jure Dolenec se je po končani lanski sezoni kariero odločil nadaljevati v Montpellierju. Foto: Aleš Fevžer
Ob številnih nosilcih igre se je od Gorenja poslovil tudi zelo uspešni trener Branko Tamše. Foto: MMC RTV SLO

Uspešnega Branka Tamšeta je zamenjal Ivan Vajdl, ki je nazadnje vodil trebanjski Trimo. Velenjska ekipa je po koncu pretekle sezone ostala brez številnih nosilcev igre. Matej Gaber, Jure Dolenec, Marko Bezjak, Fahrudin Melić, Dino Bajram, Ivan Gajić, Peter Pucelj, David Miklavčič in še nekateri igralci so si poiskali nove delodajalce v tujini, a vodstvo moštva iz Šaleške doline ni sedelo križem rok.

Za velenjsko ekipo, ki je danes priredila prvo novinarsko konferenco pred začetkom sezone, bodo nastopali:
- vratarji: Emir Taletović, Benjamin Burić in Nejc Brglez;
- krilni igralci: Niko Medved, Rok Golčar, Mario Šoštarič in Janez Gams;
- zunanji igralci: Nejc Cehte, Marko Cingesar, Klemen Cehte, Staš Skube, Jernej Papež, Luka Dobelšek, Mitja Nosan in Marko Dujmović;
- krožni napadalci: Senjanin Burić, Matic Vrečar in Marko Oštir.

V Rdečo dvorano je zvabilo številne nadarjene slovenske igralce, pred njimi pa so zahtevne preizkušnje na domačem in mednarodnem prizorišču.

Celjani bodo najmočnejši tekmec
Velenjska ekipa bo tudi v tej sezoni nastopala v evropski Ligi prvakov. Danski Aalborg, nemški Flensburg-Handewitt, španski Logrono, zmagovalec kvalifikacijskega švedsko-luksemburškega dvoboja Drott Halmstad - Esch in zmagovalec nemškega obračuna Füchse Berlin - HSV Hamburg bodo skupinski tekmeci velenjske ekipe v najbolj kakovostnem klubskem tekmovanju na stari celini, na domačem prizorišču pa bo najmočnejšega tekmeca imela v Celju Pivovarni Laško.