Zoran Jovičić računa, da bo odločitev padla v Rdeči dvorani v Velenju prihodnji teden.  Foto: www.alesfevzer.com
Zoran Jovičić računa, da bo odločitev padla v Rdeči dvorani v Velenju prihodnji teden. Foto: www.alesfevzer.com

Lanski državni prvak iz Šaleške doline v zadnjem času kaže zelo dobre predstave na mednarodnem prizorišču. V skupinskem delu drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini je osvojil četrto mesto, pred njim so se uvrstili Magdeburg, švedski Sävehof in hrvaške Nexe Našice, nato pa je v osmini finala ukanil Nimes, najboljšo ekipo v skupini B.

Velenjsko zasedbo v četrtfinalu čaka kakovostna zasedba iz Lizbone, kjer igra tudi Slovenec Tadej Kljun. Ta je v skupini B osvojila drugo mesto za danskim GOG Gudmejem, v osmini finala pa je izločila francoski Toulouse s skupnim izidom 70:68.

"Portugalski klub je favorit, a menim, da smo v tej sezoni dokazali, da se lahko kosamo z vsako ekipo," pred torkovo zahtevno mednarodno preizkušnjo pravi Domen Tajnik.

"V Lizboni nas čaka težka tekma, na njej bodo odločale malenkosti. Naša naloga je, da si pred povratno tekmo v Velenju priigramo čim boljši izid, ki bo ohranil upanje za preboj na zaključni turnir," je še dodal srednji zunanji igralec zasedbe iz Šaleške doline.

Velenjčani optimistični pred gostovanjem v Lizboni