Zoran Jovičić Foto: Facebook
Zoran Jovičić Foto: Facebook

"Slovan ima po imenih, izkušnjah in kvaliteti zagotovo najboljšo ekipo, ki pa je na novo sestavljena. Kot vsaka druga zagotovo ima svoje prednosti in slabosti, ki jih bomo skušali izkoristiti. Zavedamo se, da so glede na igralski kader najmočnejša ekipa v Sloveniji," je dejal velenjski strateg Zoran Jovičić.

Dodal je še, da je želja njegove ekipe, da premaga vsakega tekmeca. "Pričakovanja so visoka predvsem zaradi tega, ker smo lani bili prvaki. Po koncu sezone smo izgubili kar nekaj igralcev. Mislim, da na začetku sezone še nismo na želeni ravni, kar je pokazala tudi tekma v Škofji Loki. Želim pa si, da bi rasli iz kroga v krog," je še povedal Jovičić in v isti sapi poudaril, da sta zanj poleg Slovana favorita za naslov prvaka še Trimo Trebnje in Celje Pivovarna Laško.

V primerjavi z lansko sezono so ekipo zapustili kar štirje nosilci igre, med katerimi so Matic Verdinek, Ibrahim Haseljić, Peter Šiško in Branko Predović. Nadomestili so jih Oleksij Jankovski, Tine Poklar, Anže Blagotinšek in Vlado Matanović, ki se je po štirih letih vrnil v Velenje. "Omenjeni igralci zagotovo potrebujejo nekaj časa, da se uigrajo s preostankom ekipe, kar bomo skušali doseči v najkrajšem možnem času," je povedal Jovičić.

Poleg domačega prvenstva Velenjčane čakajo tudi evropski izzivi, a ne v Ligi prvakov, temveč v Evropski ligi, kjer bodo v skupinskem delu njihovi tekmeci danski Gudme, španski Ademar Leon in švicarski Luzern. "Mislim, da je izmed vseh naštetih najmočnejši Gudme. Tudi Švicarji in Španci so dokaj močni, a bomo v dvobojih z njimi iskali svoje priložnosti in poskušali prezimiti v Evropi. Zelo pomembno pa je, da ostanemo zdravi in brez poškodb," je sklenil Jovičić.

Podobnega mnenja je bil tudi športni direktor Gorenja Roman Pungartnik. "Ekipa Gorenja mora vsakega tekmeca spoštovati, ne sme pa se ga bati. Nasprotniki v Evropi so vredni spoštovanja, a tudi premagljivi. Pred nami je veliki derbi s Slovanom, ki to doslej ni bil, zato bi povabil vse navijače, da mladi ekipi pomagajo do predstav, ki so jih krasile lansko leto," je predstavnikom sedme sile dejal Pungartnik.

DRŽAVNO PRVENSTVO (M)
LIGA NLB, 2. krog

Sreda ob 19.00:
JERUZALEM ORMOŽ – KOPER

Petek ob 19.30:
TRIMO TREBNJE – SLOVENJ GRADEC

Sobota ob 19.00:
URBANSCAPE LOKA – KRKA
RIKO RIBNICA – CELJE PIV. LAŠKO
MISTERAL KRŠKO – SVIŠ CUGELJ IV. GORICA

Nedelja ob 18.00:
GORENJE VELENJE – LL GROSIST SLOVAN

Lestvica:                             
KRKA                       1  1 0 0  2
KOPER                      1  1 0 0  2
TRIMO TREBNJE              1  1 0 0  2
LL GROSIST SLOVAN          1  1 0 0  2
CELJE PIVOVARNA LAŠKO      1  1 0 0  2
GORENJE VELENJE            1  0 1 0  1
URBANSCAPE LOKA            1  0 1 0  1
JERUZALEM ORMOŽ            1  0 0 1  0
SVIŠ IVANČNA GORICA        1  0 0 1  0
SLOVENJ GRADEC             1  0 0 1  0
MISTERAL KRŠKO             1  0 0 1  0
RIKO RIBNICA               1  0 0 1  0