Velenjčani uspešno igrajo v Evropski ligi. Foto: www.alesfevzer.com
Velenjčani uspešno igrajo v Evropski ligi. Foto: www.alesfevzer.com

Povratna tekma bo prihodnji torek.

Varovanci Zorana Jovičića so si z granitno obrambo in raznovrstno ter hitro igro v napadu že v 18. minuti priigrali štiri zadetke prednosti (11:7). Njihovega naleta ni ustavila niti francoska minuta odmora, tudi v nadaljevanju so imeli škarje in platno v svojih rokah. V končnici prvega polčasa so naredili nekaj nepotrebnih napak, kljub temu pa so se na odmor podali s tremi goli naskoka (15:12).

Po obojestransko raztrgani igri na začetku drugega polčasa – prvi zadetek je padel šele v peti minuti nadaljevanja – so na igrišču znova zagospodarili slovenski državni prvaki in povsem razorožili goste iz Nimesa, ki so v francoskem prvenstvu trenutno na 8. mestu.

Matic Verdinek je v 46. minuti svoje soigralce popeljal v vodstvo z osmimi goli (24:16), francoska klop pa je v kratkem obdobju izkoristila obe minuti odmora. Jovičićevi fantje v končnici dvoboja niso popustili, z resno in odgovorno predstavo so si priigrali devet zadetkov prednosti (26:17 in 27:18). V končnici so malenkostno popustili, a si vseeno pripravili sijajno izhodišče pred povratnim dvobojem v Nimesu.

V velenjski ekipi je bil najučinkovitejši Domen Tajnik s šestimi zadetki, po enega manj so dosegli Ibrahim Haseljić, Tilen Sokolić in Matic Verdinek. Izkazal se je tudi vratar Aljaž Panjtar, ki je zbral 16 obramb.

Izjavi po tekmi

Zoran Jovičić: "Odigrali smo prvi polčas osmine finala, izid je dober, še vedno pa je vse odprto. Za nas je ta tekma velika izkušnja, odigrali smo nad pričakovanji."

Matic Verdinek: "Prikazali smo dobro igro v obrambi, čestitam soigralcem za borbo. V Franciji nas čaka veliko težja tekma. Zavedamo se, da bomo morali odigrati še bolje kot danes."

Gorenje naredilo velik korak proti četrtfinalu Evropske lige
Timotej Grmšek je dosegel tri zadetke. Foto: www.alesfevzer.com
Timotej Grmšek je dosegel tri zadetke. Foto: www.alesfevzer.com

Evropska liga

Osmina finala, prva tekma

GORENJE VELENJE – USAM NIMES GARD 29:22 (15:12)

1800 gledalcev

Gorenje Velenje: Panjtar, Taletović, Haseljić 5, Tajnik 6, Pajt 1 (1), Starc, Miklavčič, Drobež 1, Sokolič 5 (4), Verdinek 5, Šiško 2, Grmšek 3, Slatinek Jovičić 1, Mlivić, Predović, Ravnikar.

Nimes: Paul, Desbonnet, Poyet, Gallego 1, Rebichon 3, Nyateu, Jakobsen 1, Dupuy, Gibernon, Guigou, Salou 3, Yasuhira, Minel 3, Bonnefond 2, Sanad 9 (3).

7-metrovke: 5/6; 3/4

Izključitve: 10 min; 4 min

Povratna tekma bo v torek, 5. aprila.