Domen Tajnik je dosegel zadnja dva gola za Velenjčane. Foto: www.alesfevzer.com
Domen Tajnik je dosegel zadnja dva gola za Velenjčane. Foto: www.alesfevzer.com

Velenjčani so pred domačimi navijači hitro prišli do visoke prednosti (7:2), z enako prednostjo so vodili tudi pri izidu 8:3. Vztrajni gostje so zmanjševali prednost iz minute v minuto, v 13. minuti so izenačili (9:9), ob polčasu pa so zaostajali le še za gol (19:18).

Čestitke gostom za dobro igro. Za nami je težka tekma proti kakovostni francoski ekipi, ki ima ogromno zvezdnikov. Začeli smo zelo dobro, nato so Francozi pokazali svojo kakovost, nas ujeli in tudi povedli. Z željo in srcem smo na koncu zasluženo zmagali.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja

Po vrnitvi na igrišče so gostje izenačili in prevzeli vodstvo. Ves čas so bili v prednosti za zadetek ali dva, nato pa so vodstvo povišali na tri zadetke (24:27). Velenjčani pri tem zaostanku niso izobesili bele zastave.

Na krilih domačih podpornikov, ki so napolnili Rdečo dvorano, so ujeli Francoze (28:29). Po treh zaporednih golih Tilna Sokoliča – vse je dosegel s sedmih metrov – so trikrat izenačili (29:29, 30:30 in 31:31). V 58. minuti so po golu Domna Tajnika povedli (32:31), ta igralec pa je 20 sekund pred koncem dosegel še en gol za 33:31 in razrešil vse dvome o zmagi.

Pri Gorenju je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Sokolič z osmimi goli, Ibrahim Haseljić jih je dosegel pet. Junak obračuna in strelec odločilnih golov Tajnik je dosegel štiri, tako kot Timotej Grmšek in Branko Predović.

Proslavljanje z navijači. Foto: www.alesfevzer.com
Proslavljanje z navijači. Foto: www.alesfevzer.com

Velenjska zasedba ima po današnji tretji zmagi v drugem najmočnejšem klubskem evropskem tekmovanju še naprej možnosti, da se prebije v izločilne boje. Njena usoda bo odvisna tudi od razpletov tekme španske La Rioje, ki bo drevi gostila hrvaški Nexe.

Po nepolnem krogu ima velenjska ekipa dve točki več od španske, končna odločitev pa bo znana prihodnji teden, ko Velenjčane čaka tekma v predmestju Göteborga, Špance pa v francoskem Aix-en-Provencu. La Rioja ima sicer boljši medsebojni izkupiček v primerjavi z Gorenjem.

Iz skupine C so si napredovanje v izločilne boje že zagotovili nemški Magdeburg, Sävehof in Nexe.

Velenjčani v napeti končnici do zmage v Rdeči dvorani

Skupina C, 9. krog:

GORENJE VELENJE - PAUC (FRA)
33:32 (19:18)
500; Sokolić 8, Haseljić 5, Grimšek in Predović in Tajnik po 4, Šiško, Slatinek in Verdinek po 2, Drobežin Pajt po 1; Kristjansson 9, Tarrafeta 5, Accambrey 4.

LOGRONO LA RIOJA - NEXE NAŠICE

MAGDEBURG - SÄVEHOF
31:25 (17:13)

Vrstni red: Magdeburg 17, Sävehof 12, Nexe Našice 10, Gorenje Velenje 7, La Rioja po 5,
Pauc 1 točka.