Foto:
Foto:
Ivan Čupić.
Ivan Čupić, prvi zvezdnik Velenjčanov, bo za Gorenje igral tudi v naslednji sezoni. Foto: MMC RTV SLO

Ekipo iz Rdeče dvorane so v prestopnem roku okrepili Miha Žvižej, Jure Natek, Klemen Cehte, Dino Bajram, Mario Šoštarič, Jaka Ferkulj, Mitja Nosan in Rok Šimič.

Predsednik kluba Franjo Bobinac, športni direktor Stane Ostrelič in trener Ivica Obrvan si želijo znova osvojiti državni naslov, glavna tekmeca pa vidijo v Celju Pivovarna Laško in Cimosu iz Kopra. Priti pa si želijo čim dlje tudi v slovenskem pokalu, želja pa je tudi osmina finala Lige prvakov.

Sovič in Čupić ostajata še eno sezono
Prvi zvezdnik ekipe Ivan Čupić in Sebastjan Sovič bosta barve Velenjčanov branila vsaj do konca sezone prihajajoče sezone. Čupića pogodba z Gorenjem sicer veže do konca sezone 2011/12, a lahko ob primerni odškodnini klub tudi zapusti. Kapetan Sovič bo zaradi poškodbe Nika Medveda novincu Roku Šimiču v prvem delu sezone pomagal zlasti na krilu.

Letos slabši kot lani
Obrvan je po odigranem pripravljalnem turnirju v Nemčiji opazil razliko v kakovosti ekipe v primerjavi z lansko. "Mislim, da je trenutno kakovost letošnje ekipe nekoliko slabša, kot je bila lanska, vendar pa pričakujem, da se bo v sezoni njena kakovost izenačila," je povedal Ivica in hkrati dodal: "Mogoče bom v obrambi nekoliko pogrešal naša lanska nosilca Jureta Dobelška in Marka Oštirja, vendar sem prepričan, da ju bodo novinci kmalu dobro nadomestili."

Kdaj bo Obrvan lahko vodil ekipo?
Zaradi kazni za vpletenost v incident na lanski tekmi med Velenjem in Cimosom se še vedno ne ve, kdaj bo prvi trener vodil državne prvake. Ivica je bil namreč kaznovan z osmimi meseci prepovedi igranja, kar pomeni, da bo lahko ekipo vodil šele sredi januarja prihodnje leto. Vodstvo kluba upa, da bodo na skupščini Rokometne zveze Slovenije kazen prepolovili, a bo po vsej verjetnosti tako kot ob koncu lanske sezone Velenjčane v domačem prvenstvu vodil njegov pomočnik Branko Tamše. Obrvan pa bo seveda Gorenje lahko vodil v Ligi prvakov.

Prvo tekmo bodo Velenjčani odigrali 4. in 5. septembra v Mariboru, ko bodo igrali za slovenski superpokal, teden dni pozneje pa jih že čaka uvodna tekma državnega prvenstva.