Marko Bezjak je žogo trikrat poslal v mrežo Ademarja. Foto: EPA
Marko Bezjak je žogo trikrat poslal v mrežo Ademarja. Foto: EPA

Na tako kvalitetnem turnirju moraš biti v vsakem napadu učinkovit, drugače si hitro kaznovan z nasprotnikove strani.

Branko Tamše, trener Gorenja
Branko Tamše (Gorenje)
Branko Tamše je prepričan, da je Gorenje na pravi poti, a bo potrebno še nekaj časa, da se ekipa, ki igra skupaj dober mesec, popolnoma uigra. Foto: RK Gorenje

Velenjčani so začeli odlično in z dvema hitrima zadetkoma Roka Šimiča povedli z 2:0. Španci so začetno krizo hitro prebrodili in v naslednjih minutah z dolgimi, a učinkovitimi napadi pridno pošiljali žogo za hrbet vratarja Matevža Skoka. Tega je v 10. minuti zamenjal Ivan Gajić, ki ni uspel ubraniti sedemmetrovke. Gorenje je imelo v prvem polčasu kar nekaj težav v napadu, svoje so pristavili še sodniki. V 25. minuti so Španci svojemu nasprotniku ušli za + 3, polčas se je končal 12:15.

V 43. minuti izključen Bajram
Na začetku drugega dela so prevladovali Španci, ki so imeli v 35. minuti že pet zadetkov naskoka (18:13). Velenjčani so se sicer trudili, a povratka niso uspeli uprizoriti. Špancem so se približali na vsega 3 gole zaostanka. V 43. minuti so rokometaši Gorenja ostali še brez enega stebrov obrambe Dina Bajrama, ki je zaradi prekrška nad Angelom Montoro Cabellom prejel neposredni rdeči karton. Ademar je pridno izkoriščal napake, na koncu je slavil s 27:21.

Tamše: Naredili smo preveč tehničnih napak
"Želeli smo si drugačnega razpleta tekme. Igra v napadu nam ni stekla in mislim, da je to bil eden izmed faktorjev današnjega poraza. Naredili smo preveč tehničnih napak, skupaj 21, kar je na takšni tekmi usodno. Večkrat sem že poudaril, da je ekipa skupaj dober mesec in da bodo v igri vzponi in padci. Na tako kvalitetnem turnirju moraš biti v vsakem napadu učinkovit, drugače si hitro kaznovan z nasprotnikove strani. Mislim, da smo na pravi poti in da delamo dobro, vendar je potrebnega še nekaj časa, da se ekipa popolnoma uigra," je po tekmi dejal velenjski trener Branko Tamše.

KVALIFIKACIJSKI TURNIR, Karlsruhe

2. krog:
GORENJE VELENJE - ADEMAR LEON 21:27 (12:15)
Šimič in Cehte po 6, Bezjak 3, Golčar in Gams po 2, Manojlović in Miklavčič po1; Buntić 5, Cosa, Crrillo in Ortigosa po 4 ...

SILKEBORG - RHEIN-NECKAR LÖWEN 26:31 (13:17)

1. krog:
RHEIN NECKAR LÖWEN - GORENJE VELENJE 33:28 (20:13)
ADEMAR LEON - BJERRINGBRO SILKEBORG 26:27 (15:16)

Nedelja ob 15.00:
SILKEBORG - GORENJE VELENJE

Ob 17.45:
ADEMAR LEON - RHEIN-NECKAR LÖWEN

Na tako kvalitetnem turnirju moraš biti v vsakem napadu učinkovit, drugače si hitro kaznovan z nasprotnikove strani.

Branko Tamše, trener Gorenja