Foto:
Foto:
Slovo od Golovca je bilo uspešno.

Celjski igralci so se tako zmagovito poslovili od Golovca, ki je bil spet poln in je videl vrhunski spektakel z razburljivo končnico. Prvi polčas vsekakor tega ni obetal ...

Gostje so povsem prevladali in si priigrali 7 golov prednosti. V mreži Perića je končalo 17 žog, kar se Celjanom ni zgodilo že tri leta - vse od gostovanja Aski Ankare 9. decembra leta 2000. Tudi napad je bil preveč statičen in neučinkovit - le 12 golov od 27 strelov!

Obramba 6-0 in razpoloženi Perić (v drugem delu je ubranil 60 odstotkov vseh strelov) so v nadaljevanju ustavili nemške prvake, v napadu pa sta se razigrala predvsem Rutenka in Kokšarov. Prvi celjski juriš je prinesel zaostanek za 2 gola, v 45. minuti pa je Vugrinec izenačil na 23. Šele pred koncem so Celjani prek Kokšareva prvič povedli. Bilo je 28:27. Isti igralec je iz sedemmetrovke zapečatil usodo gostov.

Tudi če bi Flensburg v zadnjih sekundah izenačil, bi bilo to premalo. Prva tekma se je končala z 29:29, zaradi slabše gol razlike pa bi gostje potrebovali višji remi ali seveda zmago.

Trener Celjanov Miro Požun: Gostje so se zelo dobro pripravili na naš napad in nas v prvem delu onemogočili. Igrali smo preveč statično, Flensburg pa nas je uničil iz protinapadov. V drugem polčasu nismo imeli kaj izgubiti, zaigrali smo veliko bolj ostro v obrambi in bolje v napadu. Do zmage nam je največ pomagala velika želja vseh igralcev ter podpora gledalcev s tribun. Nasprotnik je bil tako dober, da smo morali za zmago zaigrati 120 odstotno. Tako kot na prvi tekmi je bilo mogoče vse. Dosegli smo cilj, naprej bomo igrali neobremenjeni. Obljubim lahko le maksimalno borbenost, če bo to dovolj pa ne vem.Problem naše ekipe je prekratka klop, saj večinoma igramo le z devetimi igralci, potrebovali bi še koga, predvsem na srednjem, ki bi vnesel drugačen način igre.Dokler bomo zdržali, bo šlo, vendar nas lahko zaustavi že ena poškodba. Čestitam gostom, ki bodo v Ligi prvakov.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - FLENSBURG 29:28 (12:17)             
Kokšarov    8      Stryger    8
Rutenka     7      Klimovec   6
Vugrinec    5      Lijewski   6
Oštir       3      Runge      4
Brumen      3      Jensen     2
Natek       2      Bochmann   2
Kozlina     1                  
                               
Sedemmetrovke:  5 (4); 1 (1)   
  Izključitve: 4 min; 8 min    

REDBERGSLIDS - POVAŽSKA BYSTRICA 31:21 (15:12) Lestvica: CELJE PIV. LAŠKO * 6 5 1 0 +35 11 točk FLENSBURG * 6 4 1 1 +30 9 REDBERGSLIDS 6 2 0 4 -7 4 POVAŽSKA BYSTRICA 6 0 0 6 -58 0 * - v osmini finala