Robert Beguš je moral priznati premoč Tomasa Ryda. Foto: RTV SLO
Robert Beguš je moral priznati premoč Tomasa Ryda. Foto: RTV SLO
Tanja Oder
Tanja Oder je v dveh dneh Superpokala dosegla kar 20 zadetkov. Foto: RTV SLO
Beguš z mislimi pri Ligi prvakinj
Nov poraz Krima z Viborgom

ponovitvi lanskega finala Lige prvakinj so bile rokometašice Viborga v finalu Superpokala znova boljše od Krima Mercatorja (31:26).

Slovenske prvakinje so bile le bleda senca ekipe, ki je v soboto prepričljivo ugnala Ferencvaros. Delovala je le igra s kril, kjer sta Olena Jacenko in Tanja Oder dosegli kar 17 zadetkov. Sicer so evropske prvakinje z obrambo 6-0 dobro ustavile igro slovenske ekipe na krožno napadalko, v napadu pa, zlasti v zadnjem delu, pridno izkoriščale protinapade.

Odločilen korak naredile v sedmih minutah
Krimovke so v prvem delu zaostajale za tri gole, a ob polčasu imele ugoden izid (15:15). Ekipa Tomasa Ryda si je na poti k po letu 2001 drugemu superpokalu odločilno vodstvo priigrala v zadnjih sedmih minutah.

Valerie Nicolas je zaklenila svoja vrata, najboljša igralka turnirja Henriette Mikkelsen in Heidi Astrup, ki je zadela za najvišjo prednost (31:25), pa sta napolnili mrežo varovank Roberta Beguša. Slovenskim prvakinjam, ki so igrale brez poškodovanih Dijane Golubić in Tatjane Alizar, tako po letih 2003 in 2004 ni uspelo še tretjič osvojiti evropskega superpokala.

Robert Beguš, trener Krima Mercatorja: "Največja razlika med ekipama je bila ta, da so Danke znale izkoristiti svojo igro polprotinapadov. Tudi mi delamo na tem, toda do uresničitve tega na igrišču bo preteklo še nekaj časa. Nismo še popolnoma uigrani, manjka nam strelka od daleč. Danes smo imeli le Kindlovo, pa še ta je bila izključena v 40. minuti. Derepaskova in Kliukaitova še nista v pravi formi, Odrova in Jacenkova pa sta odigrali zelo dobro, a ob koncu zgrešili kar nekaj strelov. Prišli smo osvojit turnir, to nam ni uspelo, zato pač, v celoti gledano, nismo izpolnili zastavljenega cilja."

Finale:
KRIM MERCATOR - VIBORG 26:31 (15:15)
776; Oder 9, Jacenko 8, Vergeljuk 3, Kindl in Bodnjeva po 2, Derepasko in
Siti po 1; Mikkelsen 10, Astrup 7, Jurack 6.

Tekma za 3. mesto:
BUDUČNOST - FERENCVAROS 30:25 (15:14)

Beguš z mislimi pri Ligi prvakinj
Nov poraz Krima z Viborgom