Bojan Čotar, ki je ostal brez pomočnika Gregorja Cvijiča (vodil bo sarajevsko Bosno), svojim varovankam v veselem decembru ni namenil prav veliko prostih trenutkov. Foto: RTV SLO
Bojan Čotar, ki je ostal brez pomočnika Gregorja Cvijiča (vodil bo sarajevsko Bosno), svojim varovankam v veselem decembru ni namenil prav veliko prostih trenutkov. Foto: RTV SLO

Preboj v četrtfinale je najbrž nerealen, uvrstitev v Pokal pokalnih zmagovalk pa ne bi smela biti težava. Direktor Krima Jernej Virant zaradi slabe evropske sezone načrtuje nekatere ukrepe: "Ekipo bomo osvežili, ampak o imenih še ne morem govoriti!"

Z vso resnostjo v Pokal pokalnih zmagovalk
Virant je z mislimi že pri evropski "drugi ligi": "Ko je Olimpija pred leti osvojila pokal EHF, je bilo to zapisano z velikimi črkami v slovenski ženski rokomet. Torej, tudi v to tekmovanje bomo šli z vso resnostjo in skušali iztržiti čim več. Bodo pa tudi v tem tekmovanju močne ekipe, na primer Podravka, Budućnost, verjetno Larvik."

Decembra so trdo trenirali
Trener Bojan Čotar meni, da je pripravljenost dobra: "Decembra smo zelo trdo trenirali. Toda daleč od tega, da je vse idealno, saj so poškodbe očitno naša stalnica. V soboto tako zagotovo ne bom mogel računati na Agnes Eszter Siti, ki je bila operirana, in Ljudmilo Bodnjevo, medtem ko bodo druge na voljo."

Ahlmova prva strelka
Švedinje, ki so prvo tekmo proti Krimu doma izgubile s 30:31, igrajo skandinavski rokomet z agresivno obrambo in s hitrim prenosom žoge. Glavna nevarnost v napadu je Johanna Ahlm, tretja strelka letošnje Lige prvakinj. Tekma v Tivoliju se bo začela v soboto ob 17.15.

Skupina B, 5. krog
Sobota ob 17.15:

KRIM MERCATOR - SÄVEHOF

Petek:
ZVEZDA ZVENIGOROD - NÜRNBERG

 
Lestvica:                             
ZVEZDA ZVENIGOROD 4  3 1 0 +19  7 točk
NÜRNBERG          4  2 1 1  +1  5     
KRIM MERCATOR     4  1 0 3  -7  2     
SÄVEHOF           4  1 0 3 -13  2     
V drugi del tekmovanja peljeta prvi   
dve mesti.                            


T. O.