Krimovke so v prejšnji sezoni izpadle v četrtfinalu proti makedonskemu Kometalu. Bodo letos uspele napredovati stopničko višje? Foto: RTV SLO
Krimovke so v prejšnji sezoni izpadle v četrtfinalu proti makedonskemu Kometalu. Bodo letos uspele napredovati stopničko višje? Foto: RTV SLO

"Izmed 7 igralk, ki so decembra osvojile SP, sta najbolj vroči imeni Ljudimila Postnova in Irina Bliznova, kateri si želi vsak evropski klub. Tu so še Polina Vjahireva, Natalija Šipilova, Marija Sidorova, Jekaterina Marenikova in Oksana Romenskaja, velja omeniti pa vsaj še Šipilovo in Romenskajo na položaju krožnih napadalk," je rusko zasedbo opisal Toen Tiselj.

Vlogo favoritinj prepušča nasprotnicam: "Lada je favorit, toda v analizah smo ugotovili tudi šibke točke. Igrali bomo z veliko rotacijami in menjavami igralnih mest. Tudi v napadu bo kakšna novost. Ruska obramba je zelo visoka in čvrsta, so ekipa, ki je edina letos premagala Slagelse."

Krimovke, ki so Lado v precej slabši zasedbi izločile predlani, se otepajo poškodb. Zagotovo ne bo kapetanke Deje Doler in Antonele Pense, kljub težavam pa naj bi zaigrali Natalija Derepasko in Anja Frešer.

"V ekipo želimo vnesti duh iz preteklosti, ki je bil že dodobra viden na zadnjih dveh tekmah. Tako mlajše igralke kot tujke so dokazale, da se znajo boriti za barve Krima, uspeli sta tudi dve pripravljalni tekmi s Kometalom, kjer so imele mlade igralke polno minutažo in so se Manuela Hrnjič, Anja Argenti, Špela Cerar in Neli Irman zelo dobro odrezale. Res je, da imamo težave, toda verjamem, da lahko pičimo,'" je še dodal Tiselj.

LIGA PRVAKINJ, četrtfinale, prve tekme

Sobota ob 15.00:
LADA TOLJATI (RUS) - KRIM MERCATOR
Ob 16.30:
ASTROC SAGUNTO (ŠPA) - KOMETAL (MAK)
Nedelja ob 16.25:
AALBORG (DAN) - HYPO (AVT)
Ponedeljek ob 19.30:
VIBORG (DAN) - SLAGELSE (DAN)