Tone Tiselj se želi od Galjevice posloviti na najlepši način. Foto: RTV SLO
Tone Tiselj se želi od Galjevice posloviti na najlepši način. Foto: RTV SLO
Tatjana Alizar
Tatjana Alizar letos res nima sreče s poškodbami. Foto: EPA

Ljubljančanke so se z Viborgom pomerile že v predtekmovalni skupini in obakrat suvereno slavile. Od takrat se je spremenilo marsikaj. V moštvo sta se vrnili Rikke Skov in Olga Assink. V četrtfinalu Lige prvakinj je Viborg izločil najdražjo ekipo na svetu Slagelse, nato pa istega tekmeca še v finalu danskega prvenstva.

Tone Tiselj pred svojima zadnjima tekmama na klopi Krima vlogo favoritinj pripisuje nasprotnicam. Ključ do tretje evropske krone vidi tam kot vedno: v agresivni obrambi.

Poškodovana spet Alizarjeva
"V klubu ni praktično ničesar novega, ukvarjamo se s podobnimi težavami kot že vso sezono. Najhuje jo je na treningu skupila vratarka Tatjana Alizar, ki bo morala na operacijo križnih vezi. Druge igralke trenirajo na takšni ravni kot že vso sezono, vendar verjamem, da bodo vse, ki so zdaj na razpolago, tudi igrale na tekmi. Sicer bomo pred soboto opravili pet treningov v Zrečah, zadnja dva pa v Tivoliju," razmišlja Tiselj.

V boj brez legende Krima
Kot je znano, Deje Doler v finalu ne bo. Leta 2001 je bila Dolerjava prvo ime povratne finalne tekme, ko je Krim Viborg premagal s 25:19 in prvič osvojil naslov evropskih prvakinj.

Pravico na tekmi, ki se bo začela ob 16.15, bosta delila Islandca Stefan Arnaldsson in Gunnar Vidarsson. Povratna tekma bo 20. maja ob 19.15.