Ljudmila Bodnjeva se že vso sezono ubada s poškodbami. Foto: RTV SLO/A. P.
Ljudmila Bodnjeva se že vso sezono ubada s poškodbami. Foto: RTV SLO/A. P.
Anja Frešer
Anja Frešer, Natalija Derepasko in Olena Jacenko bodo po koncu sezone zapustile Krim. Foto: RTV SLO

Krimovke so se s težavami prek zagrebške Lokomotive prebile v četrtfinale Pokala pokalnih zmagovalcev, kjer jih v soboto čaka prvi obračun z Rulmetul Urbanom. Zaradi glasbenega koncerta bo tekma (vstop prost) na Kodeljevem. "Na Kodeljevo se vračamo malo po sili razmer, malce pa tudi po svoji želji. Zaradi televizijskega prenosa mora biti tekma v soboto, ker pa je v Tivoliju koncert, moramo igrati na Kodeljevem. A o tem smo že prej razmišljali, ne nazadnje je to dvorana, v kateri smo doživeli največje uspehe kluba, zato nas prevevajo dobri občutki, verjamem pa, da bo tudi vzdušje pravo," je uvodoma povedal direktor kluba Jernej Virant.

Poškodbe redčijo vrste slovenskih prvakinj
"Če bomo igrali tako kot v prvem polčasu v Zagrebu, potem nimamo česa iskati. Če pa nam uspe takšna igra kot proti Zvezdi v ligi prvakinj, imamo vse možnosti za ugoden izid," je bil jasen trener Bojan Čotar, ki se ubada s številnimi poškodbami v moštvu. Močno vprašljiv je nastop ene najboljših krožnih napadalk na svetu Ljudmile Bodnjeve, manjkali pa bosta tudi vratarka Tatiana Alizar in Madžarka Agnes Eszter Siti. Še pet deklet so pestile manjše zdravstvene težave.

Kaj so glavna orožja Brasova?
"Brasov je zelo kakovostna ekipa z zelo dobro pokritimi vsemi igralnimi položaji. Imajo nekaj romunskih reprezentantk in štiri kakovostne tujke. V napadu igrajo zelo raznovrstno, kar jim omogočajo organizatorka Cristina Neagu, desna zunanja Patricia Vizitiu in leva zunanja Simona Gogirla. Ob tem je na desnem krilu odlična korejska reprezentantka Sun Hee Voo, na položaju krožne napadalke pa močna in gibljiva Aneta Barcan. Njihova odlika je obramba, kjer so zelo agresivne na igralki, ki ima žogo. V bistvu igrajo nekakšen sistem 1-5, kjer ena igralka vedno spremlja krožno napadalko, seveda pa lahko to tudi spremenijo," je glavne karakteristike tekmeca orisal Čotar.

Pokal pokalnih zmagovalk, četrtfinale, prva tekma

Sobota ob 16.00:
KRIM MERCATOR - RULMENTUL URBAN (ROM)
AKABA BERABERA (ŠPA) - VEJEN (DAN)
CLUJ NAPOCA (ROM) - PODRAVKA VEGETA
LARVIK (NOR) - HAVRE (FRA)
Povratne tekme bodo 15. in 16. marca.

T. G.