Kdo bo v nedeljo dvignil pokal? Foto: RZS
Kdo bo v nedeljo dvignil pokal? Foto: RZS

V soboto ob 17.00 se bosta najprej pomerila Koper in Trimo Trebnje. "Naš klub obstaja šele tri leta in drugič zapored smo se uvrstili na zaključni turnir, kar je izjemen uspeh za našo ekipo, ki je daleč najmlajša v Sloveniji. Prioriteta je bil obstanek v prvi ligi, zdaj pa smo celo med šesterico. Naš polfinalni tekmec Trimo Trebnje ima izkušnje in dobro ekipo. Spoštujemo ga, dobro se bomo pripravili in poskušali pokazati čim boljšo igro," je navdušen trener Kopra Zoran Jovičič.

Finale boste v nedeljo ob 18.00 lahko spremljali na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

Trener Trebnja Roman Šavrič razmišlja: "Upamo, da bo turnir medijsko zanimiv, da bodo na sporedu štiri konkurenčne tekme in da bomo pritegnili čim več navijačev. Drugič smo na finalnem turnirju. Za nami je slabša sezona v prvenstvu, ta pokal je obliž na rano. Veselim se, da smo se zbrale štiri kakovostne ekipe, tudi Koper je spoštovanja vreden tekmec, a imam občutek, da bo zmagovalec pokala iz drugega polfinalnega para."

Tri ure pozneje se bosta pomerila Celje in Ribnica. Strateg Celjanov Branko Tamše meni: "Organizatorjem se že zdaj zahvaljujem za gostoljubje in čestitam vsem sodelujočim ekipam. Zavedamo se moči Ribnice, ki je imela tri tedne časa za pripravo, obenem pa se konkretno pripravljamo tudi mi. Upam in verjamem, da bo dvorana nabito polna, zagotovo tudi z navijaško skupino RD Riko Ribnica, ki navijanju dodajajo še dodaten ton. Tekme se veselim in se zavedam, da moramo za finale igrati maksimalno zavzeto."

Robert Beguš, trener Ribnice, verjame v dober turnir: "Čestitam vsem za uvrstitev na finalni turnir pokala, za katerega sem prepričan, da bo vrhunsko organiziran. Dobili smo vrhunskega tekmeca, ki kaznuje vsako napako. Dobro smo se pripravili in komaj že čakamo, da se tekma začne pred polnimi tribunami."

SKLEPNI TURNIR, Ribnica, polfinale:

Sobota ob 17.00:
KOPER 2013 - TRIMO TREBNJE

Ob 20.00:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - RIKO RIBNICA

Nedelja ob 15.00:
TEKMA ZA 3. MESTO

Ob 18.00:
FINALE

Prenos finala bo na TV SLO 2 in MMC-ju.