Marko Oštir ima z evropskimi finali že izkušnje, saj je s Celjem Pivovarno Laško leta 2004 postal evropski prvak. Foto: Reuters
Marko Oštir ima z evropskimi finali že izkušnje, saj je s Celjem Pivovarno Laško leta 2004 postal evropski prvak. Foto: Reuters
Velenjčani pričakujejo Gummersbach

Tekmec bo Gummersbach, prvi del obračuna pa bo danes ob 15.30 s prenosom na TV Slovenija. .Gorenje je po Celju (leta 2004 evropski prvaki) in Slovanu (leta 1981 v pokalu državnih prvakov) tretji slovenski moški klub, ki se je uvrstil v finale enega od evropskih pokalov. Gummersbach je ugleden nemški klub z izjemno preteklostjo in ne tako slovito sedanjostjo. Ima 12 naslovov državnih prvakov, petkrat je bil evropski prvak (1967, 1970, 1971, 1974 in 1983), dvakrat je opravil z vsemi tekmeci v pokalu pokalnih zmagovalcev (1978 in 1979). Povratna tekma bo v ponedeljek, 1. junija, v Kölnu.

Obrvan je skrivnosten
"Gummersbach je velik favorit, a to so sladke skrbi, saj smo naše cilje v Evropi že zdavnaj presegli," meni kapetan Sebastjan Sovič, ki meni, da so možnosti za končni uspeh 30-odstotne. Trener Ivica Obrvan želi taktične podrobnosti zadržati zase, a brez dvoma bo stavil na trdo obrambo. Gummersbach je odlično formo potrdil v nemškem pokalnem tekmovanju, kjer je na zaključnem turnirju v polfinalu z osmimi goli razlike premagal Hamburg, čeprav je v 15. minuti zaostajal s 6:12: "Ta podatek pove vse o njegovi moči," pravi Obrvan.

Poiskati šibke točke
"Izpostavil bi vratarski tandem Stojanović-Fazekaš, predvsem pa našega nekdanjega igralca Momirja Ilića, najzanimivejšega levega zunanjega na tržišču, za katerega je potekala prava vojna, preden je podpisal za Kiel. Če bo odšel že po koncu sezone, bo celoten prestop vreden skoraj kot proračun Gorenja," o zgovorni moči tekmeca razmišlja hrvaški strateg. Recept za uspeh? "Skušali bomo poiskati njihove slabe točke in jih skušali izkoristiti!"

Pokal Evropske rokometne zveze
Sobota ob 15.30:

GORENJE VELENJE - GUMMERSBACH
Povratna tekma bo v ponedeljek, 1. junija, ob 18.30.

T. O.

Velenjčani pričakujejo Gummersbach