Dean Bombač je na prvi tekmi proti Atleticu dosegel dva zadetka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dean Bombač je na prvi tekmi proti Atleticu dosegel dva zadetka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zoran Jovičič
Zoran Jovičič, ki je od osamosvojitve neprekinjeno igral v slovenskem prvenstvu, je v soboto tudi uradno končal kariero. Foto: MMC RTV SLO
Uroš Zorman
Bombač igra na istem mestu kot Uroš Zorman, ki mlademu igralcu veliko pomaga z nasveti. Foto: Reuters
Izjemni predstavi Koprčanov in Celjanov
Velika zmaga Kopra v Ligi prvakov

Slovenski prvaki so spet šokirali Evropo in v prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov s 26:23 premagali favorizirani Atletico Madrid, ki bo poskušal zaostanek izničiti na povratni tekmi v soboto. Bombač, 23-letni srednji zunanji igralec Kopra, upa, da bo njegova ekipa v Madridu ponovila odlično obrambo in se v napadu dobro znašla proti postavitvi 5-1.


Uspela vam je izjemna predstava. Se strinjate, da obramba že skoraj ne bi mogla biti boljša, saj ste dobili le 23 golov?
Obramba je bila res ena najboljših, kar smo jih odigrali v Kopru. Atletico je na trenutke izgledal nemočen. Iz nepopolnih strelov ni mogel biti tako natančen. Česar nismo mi pokrili, je ubranil odlični Gorazd Škof. Ustrezalo nam je tudi, da sta sodnika dopuščala grobo igro.

Se vam ne zdi, da sta danska sodnika na koncu vendarle stopila na stran španske ekipe?
Vsakemu od nas se je to zdelo, vendar sem govoril z enim izmed sodnikov, ki si je tekmo ogledal s tribune. Imena ne bi omenjal. Rekel je, da je bilo sojenje korektno, če ne celo odlično. Jaz bi mu kar verjel. Želimo si takšnega sojenja tudi v Madridu, čeprav vemo, kaj pomeni Atletico in kakšne vrhunske igralce ima.

Atletico je še vedno velik favorit za napredovanje na zaključni turnir. Koliko sploh pomenijo vaši trije goli prednosti?
V bistvu nič, posebej proti takšni ekipi. Čim bomo začeli preveč razmišljati o finalnem turnirju ali kar koli kalkulirati, smo izgubili dvoboj že ob odhodu na tekmo, na parkirišču. Bolje, da sploh ne potujemo v Madrid. Moramo igrati na zmago, res pa je, da bomo neobremenjeni in to bi bila lahko naša prednost.

Njihovi strelci so bili v Kopru ob vaši trdni obrambi nerazpoloženi. Se bojite, da bi se v Madridu razigrali?
Menim, da sloga igre ne bodo menjali. Talant Dušebajev 'forsira' hiter rokomet s čvrsto obrambo. Vse bo odvisno od tega, koliko jim bomo puščali prostora. Če bo obramba taka, kot je bila v soboto, se ni treba bati, če pa bomo le za odtenek popustili, bo izpadlo, da smo najslabši, oni pa najboljši. Čim jim pustiš malo prostora, dajo gol. Srce moramo pustiti na igrišču in potem bomo imeli čisto vest.

Na prvi tekmi ste spet zelo dobro vodili igro svojega moštva in nekateri vas že primerjajo z Ivanom Balićem ...
Vsekakor je moj idol in ga obožujem, odkar sem ga prvič videl igrati. Želel bi si iti po njegovih poteh, kar pa bo zelo težko. Ob tem bi rad omenil, da mi je ogromno pomagal tudi Uroš Zorman. Na reprezentančnih akcijah sem se od njega veliko naučil. Vedno je bil na razpolago z nasveti in mi je s svojimi izkušnjami veliko pomagal.

Pred tremi leti je bil Zorman pri Ciudadu Realu, današnjem Atleticu Madridu, ko je postal evropski prvak. Takrat je Kiel dobil prvo tekmo z 39:34, Ciudad pa povratno s 33:27. V drugem polčasu so zmleli Nemce, pri katerih je igral Vid Kavtičnik. Vam je Zorman kaj svetoval, ko ste izvedeli, kdo bo vaš tekmec v četrtfinalu Lige prvakov?
Na reprezentančni akciji sva govorila na to temo. Rekel je, da nam bo posebej v Španiji težko. Da imajo enega najboljših trenerjev na svetu Dušebajeva, ki ne odstopa od svojega sistema in od obrambe 5-1. Na srečo smo v Bonifiki razbijali to obrambo, s Sebastianom Skubetom na levem krilu smo bili hitrejši in nam je to odgovarjalo. Oni res niso odstopali od svojega koncepta in mislim, da bo tako tudi na povratni tekmi.

Zoran Jovičić si je izbral najlepšo priložnost za slovo. Vas je veliko naučil?
Za njim je izjemna kariera, veliko je dal slovenskemu rokometu in tudi našemu klubu. Sva v zelo dobrem odnosu, vedno mi je pomagal in svetoval. Zoran je velika osebnost in dober človek. Rad bi se mu zahvalil za vse. Verjamem, da bo ostal z nami, saj brez rokometa ne more. Ta šport ima res rad.

Kako ste proslavili veliko zmago nad Atleticom?
Že v garderobi smo zažurali, potem pa smo rajali z navijači v šotoru pred dvorano. Šli smo na oder, zapeli nekaj pesmi, glavni pa je bil Gorazd Škof, ki je organiziral karaoke in imel tudi svoj solo. Zabava je trajala pozno v noč, največjo zmago kluba je pač treba dostojno proslaviti.

Izjemni predstavi Koprčanov in Celjanov
Velika zmaga Kopra v Ligi prvakov