Gorenje čaka težko delo. Foto: Aleš Fevžer
Gorenje čaka težko delo. Foto: Aleš Fevžer
Branko Tamše
Trener Gorenja Branko Tamše poudarja, da si njegova ekipa ne sme dovoliti "črnih lukenj". Foto: Aleš Fevžer

Prva tekma osmine finala bo v nedeljo ob 19.30 v Rdeči dvorani, povratna tekma pa prihodnjo soboto v Flensburgu. Klub s severa Nemčije je v domačem prvenstvu trenutno na tretjem mestu, za Kielom in Rhein-Neckar Löwnom zaostaja štiri točke. Vodi ga nekdanji švedski reprezentant Ljubomir Vranješ, v prvem delu Lige prvakov pa je v skupini A zasedel drugo mesto za Hamburgom.

"Gre za izjemno kakovostno ekipo, ki je sestavljena iz nemških, danskih, švedskih, islandskih in srbskih reprezentantov. Moštvo je zares kompaktno, obramba 6-0 je odlična, ob tem pa goji igro s številnimi nasprotnimi napadi in hitrimi centri. Igra Flensburga je smiselna, premorejo ogromno uigranih akcij in nevarni so iz vseh položajev," je povedal Tamše, sicer velik privrženec Bundeslige.

Nekoliko oslabljeni
Velenjske "ose" na nedeljskem obračunu in najbrž do konca sezone ne bodo mogle računati na pomembnega člena v obrambi Dina Bajrama, manjkala bosta tudi Marko Cingesar in Janez Gams. Na "silo" bosta vskočila Niko Medved in Peter Pucelj, nastalo kadrovsko vrzel pa bodo zapolnili mlajši.

"V nedeljo moramo prikazati našo optimalno predstavo. Ne smemo si dovoliti, da pademo v "črne luknje", ki so se dogajale na nekaterih naših preteklih tekmah. Flensburgu bomo poskušali vsiliti naš slog igre in mu s spremembami ritma ter ob pomoči naših zvestih privržencev prizadejati poraz, a naša igra mora biti zbrana in potrpežljiva vseh šestdeset minut," je še dodal Tamše.
Liga prvakov, osmina finala, prve tekme

Sobota ob 16.15:
CELJE PL - HAMBURG

Nedelja ob 19.30:

GORENJE - FLENSBURG

ČEHOVSKI MEDVEDI - KIEL
37:35 (19:17)
DINAMO MINSK - METALURG SKOPJE
23:26 (12:14)

Nedelja:
SILKEBORG - BARCELONA
ADEMAR LEON - VESZPREM
PICK SZEGED - KIELCE
ATLETICO MADRID - FÜCHSE BERLIN

Povratne tekme bodo med 20. in 24. marcem.