Hrvatice so moral priznati premoč Francozinjam. Foto: EPA
Hrvatice so moral priznati premoč Francozinjam. Foto: EPA

Francozinje, branilke naslova, so upravičile vlogo favoritinj in si hitro priborile nekaj golov prednosti, ki so jo v nadaljevanju še povečale. Polčas se je končal s 16:5.

V drugem delu se slika na igrišču ni spremenila, saj je Francija brez težav držala visoko prednost.

V francoski reprezentanci so bile najučinkovitejše Kalidiatou Niakate, Estelle Nze Minko, Grace Zaadi Deuna in Alexandra Lacrabere, ki so dosegle po štiri gole, v hrvaški izbrani vrsti so Valentina Blažević, Katarina Ježić in Dora Krsnik prispevale po tri zadetke.

Zadnjih pet minut tekme Norveška - Danska

Danke dobile prvi polčas
V drugem polfinalu so bile Danke v prvem polčasu bolj razigrane, tako da so ob odmoru vodile s 13:10. A Norvežanke so v nadaljevanju stopnjevale ritem in v 34. minuti popolnoma dihale za ovratnik gostiteljicam. Dokončno so jih ujele dve minuti pozneje, ko je zadela Stine Oftedal. A to ni bilo vse, ista igralka je Norvežanke ‒ prvič po izidu 2:1 ‒ povedla v vodstvo s 16:15.

Norvežanke v zadnjih 10 minutah pobegnile
V nadaljevanju sta se obe ekipi gnali do skrajnih meja, v rokometni predstavi "teci in vrzi" pa so se bolje znašle Norvežanke, ki so v 56. minuti povedle s 26:22, prednost pa obdržale vse do konca dvoboja. Pri Norvežankah je bila najučinkovitejša Nora Mork s šestimi, pri Dankah pa Mia Rej Bidstrup s sedmimi goli.

EVROPSKO PRVENSTVO ‒ DANSKA

POLFINALE

FRANCIJA ‒ Hrvaška 30:19 (16:5)
Niakate, Nze Minko, Deuna in Lacrabere 4; Blažević, Ježić in Krsnik po 3.

NORVEŠKA ‒ Danska 27:24 (10:13)
Mork 6, Dale, Oftedal 4; Bidstrup 7, Haugsted in Jensen 3.

Finale bo v nedeljo ob 18.00.

Tekma za 5. mesto:
RUSIJA ‒ Nizozemska 33:27 (18:13)