Krimovke so bile še drugič v letošnji sezoni poražene, tokrat so padle proti Viborgu. Foto: MMC RTV SLO
Krimovke so bile še drugič v letošnji sezoni poražene, tokrat so padle proti Viborgu. Foto: MMC RTV SLO
Marta Bon
Marta Bon po visokem porazu ni bila nezadovoljna. Foto: MMC RTV SLO

Krimovke so se na zadnje gostovanje k Viborgu odpravile z optimizmom in željo, da si priigrajo najboljše izhodišče pred drugim delom Lige prvakinj. Kljub dobri igri v uvodu prvega polčasa so Danke pozneje stvari postavile na svoje mesto in osvojile prvo mesto v skupini D, slovenske predstavnice pa ostajajo na drugem.

Odličen začetek Krimovk
Krimovke so tekmo začele odlično in si v prvih desetih minutah priigrale dva zadetka prednosti, da razlika ni bila višja, pa se morajo Danke zahvaliti odlični vratarki Katrini Lunde Haraldsen, ki je nekajkrat dobro zaustavila predvsem strele Dijane Golubić, ki je na današnji tekmi igrala rahlo poškodovana. V napadu so dekleta z Galjevice izgubile preveč žog, kar so gostiteljice izkoristile v zadnjem delu prvega polčasa, ki so ga dobile s tremi zadetki razlike.

Drugi polčas povsem pripadel Viborgu
Tudi v drugem polčasu so rokometašice Viborga igrale bolje od gostujoče ekipe, ki je v 42. minuti zaostajala že s šestimi zadetki razlike (28:22). Bonova je poskusila z različnimi menjavami, a za preobrat Krimovk danes ni bilo možnosti, gostiteljice so prednost le še višale. Pri Dankah je dvanajst zadetkov dosegla Bojana Popović, pri gostjah pa so po šest zadetkov dosegle Ljudmila Bodnjeva, Renate Mörtl in Andrea Lekić, ki je tako kot Golubićeva igrala poškodovana.

Izjava Marte Bon po tekmi:
"Viborg je bil pač boljši. Generalno gledano, kot sem napovedala, takega tekmovalnega naboja ni bilo. Sicer pa imamo dva cilja: da smo med osem v Evropi, kar nam je uspelo, drugič pa moramo dati priložnost tudi mladim igralkam, treba jih je preizkusiti, saj take tekme lahko odgovorijo na vprašanje, ali lahko te igralke postanejo vrhunske. Gledalci so uživali, jaz sem pa tudi zadovoljna z določenimi stvarmi, ki sem jih videla."

6. krog:
VIBORG - KRIM MERCATOR 38:28 (19:16)

Popović      12 (1) Lekić      6
Jurack        9     Bodnjeva   6
Skov          5     Mörtel     6
Nielsen       3     Golubić    5
Althaus       3     Oder       2
Lunde         3     Vidic      1
Mikkelsen     2     Mavsar     1
Aaen          1     Vergeljuk  1
Sedemmetrovke:   1/2; 1/3   
Izključitve: 8 min; 10 min

NÜRNBERG - METZ 33:30 (15:15)


Lestvica:
VIBORG 6 5 0 1 +50 10 KRIM MERCATOR 6 4 0 2 +5 8 METZ 6 2 0 4 -15 4 NÜRNBERG 6 1 0 5 -40 2

A. B.