Foto:
Foto:
Uroš Zorman napoveduje zmago.

Evropski prvaki so na prvem srečanju v Pamploni pokazali, da se lahko kosajo s favoriziranim klubom iz Španije. Celjani so bili boljši večji del tekme, na koncu pa so zaradi nezbrane igre izgubili.

"Na prvem dvoboju v Pamploni smo špansko ekipo presenetili z načinom igranja, tako da se bodo za revanšo v Celju zagotovo bolje pripravili. Tekma je prestižnega značaja, naš cilj pa je zmagati in zadržati status dvorane Zlatorog kot neosvojene trdnjave. V vsakem primeru se obeta imenitna predstava z odličnimi posamezniki, ki so garancija za rokometni superspektakel. Na zmago lahko računamo le v primeru, da izkoristimo svoje priložnosti in naredimo čim manj tehničnih napak, je načrte razkril trener Miro Požun, ki je vesel dejstva, da se ekipa vrača v formo z lanske sezone.

"S špansko ekipo imamo negativno statistiko v medsebojnih tekmah, tako da jo bomo v soboto skušali popraviti. Najbolj pomembno je, da se v našo ekipo vrača duh iz lanske sezone. Upam, da bodo igralci na krilih občinstva zaigrali tako kot znajo in dosegli zmago. Na zadnji tekmi so več priložnosti dobili mladi igralci, na njih računamo tudi v soboto, ko gostimo zares imenitno zasedbo, na čelu s Francozom Jacksonom Richardsonom, Hrvatom Ivanom Baličem in drugimi asi španske ekipe," je dodal Požun.

Čeprav tekma ne odloča o ničemer, so zveneča imena (Richardson, Balić ...) v vrstah Špancev dober razlog za ogled tekme. Portland ima že zagotovljeno prvo mesto v skupini, Celjani pa drugo. Po besedah Uroša Zormana pa si kljub temu, da sta ekipi že v osmini finala, lahko obetamo spektakel: "Zahvalil bi se naši fantastični publiki za spodbudo na zadnji tekmi s Crveno zvezdo. Na tekmi s Portland San Antoniom bomo odločno igrali na zmago. Španska ekipa ne bo prišla na turistični izlet, čeprav je že osvojila prvo mesto v skupini, v Celju bo zagotovo zaigrala na vso moč in skušala zadržati ugled, ki ga uživa v Evropi. V vsakem primeru bomo skušali pokazati našo najboljšo igro v letošnji sezoni."