Foto:
Foto:

Ljubljanska ekipa je v prvih treh krogih doživela dva poraza, zato je zmaga na Danskem za uvrstitev v četrtfinale skorajda nujna. Krimovke bo še vedno vodil Robert Beguš. Tone Tiselj po napornem evropskem prvenstvu potrebuje počitek in bo na nedeljski tekmi v strokovnem vodstvu. Prvo tekmo v Ljubljani je Ikast dobil s 27:24.

"Vsi v klubu smo maksimalno motivirani in odločeni zmagati. Morebitno zmagoslavje bi nas ponovno vrnilo na začrtane tirnice, z morebitnim porazom pa bi bila naša usoda odvisna od razpletov drugih tekem. V vsakem primeru moramo odpraviti napake s prvega slovensko-danskega obračuna, ko smo povsem odpovedali v realizaciji in vračanju v obrambo," je dejal Beguš, ki je s svojimi varovankami v preteklih dveh tednih in pol zavzeto treniral.

Tudi kapetanka Deja Doler je optimistična: "Priprave so bile temeljite, veliko smo naredile tako na psihološki kot telesni pripravljenosti. Tekmice smo temeljito analizirale, vemo za njihove dobre in slabe lastnosti. Naša ekipa je zrela, kakovostna in vajena najtežjih tekem. V vsakem primeru nas zanima le zmaga in naredile bomo vse, da jo tudi dosežemo."

Po zadnjih informacijah naj za Danke v nedeljo ne bi igrali Isabel Blanco in Trine Jensen. Pravico bosta delila madžarska dvojčka Csaba in Pal Kekes.