Ivano Balić si je s 44 zadetki delil prvo mesto na lestvici najboljših strelcev na januarskem evropskem prvenstvu na  Norveškem. Foto: EPA
Ivano Balić si je s 44 zadetki delil prvo mesto na lestvici najboljših strelcev na januarskem evropskem prvenstvu na Norveškem. Foto: EPA

O prestopu 29-letnega Splitčana iz Portlanda San Antonia se je špekuliralo že nekaj mesecev. Zdaj se je podpis štiriletne pogodbe zares zgodil, tako da bo Balić lahko mirno odšel na olimpijske igre, kjer bodo Hrvati eni izmed favoritov. Zagreb spet gradi ekipo za evropski vrh, saj se je v hrvaško prestolnico vrnil še en reprezentant Tonči Valčić, okrepil pa ga je tudi Slovenec Ognjen Backovič, ki je zvestobo Zagrebčanom obljubil za tri leta.


"Moja želja je bil Zagreb. Vleklo se je dolgih pet mesecev, a na koncu sem vesel, da sem postal igralec Zagreba. Zahvalil bi se Portlandu, ker sem tam preživel lepa štiri leta. Tam sem odrastel in se razvil kot igralec in človek,"
je povedal Balić, ki je pred odhodom v Portland igral v Metkoviću. V novi sezoni je njegov cilj polfinale Lige prvakov in naslov hrvaškega prvaka.

Trener Lino Červar je povedal, da je blizu tudi dogovor s Petrom Metličićem (zdaj Ciudad Real).

M. R.