Uroš Zorman je v tej sezoni osvojil Ligo prvakov, špansko državno in pokalno tekmovanje, španski kraljevi pokal in še domači superpokal. Foto: EPA
Uroš Zorman je v tej sezoni osvojil Ligo prvakov, špansko državno in pokalno tekmovanje, španski kraljevi pokal in še domači superpokal. Foto: EPA
Rokometaši na pripravah v Kranjski Gori

Ti bosta odločili o potniku na svetovno prvenstvo, ki bo januarja 2009 na Hrvaškem. Prva tekma bo 7. junija v Celju, povratna teden pozneje v Levicah. Priprave v Kranjski Gori potekajo po načrtu: "Prvi del priprav bomo namenili obnovitvi telesne pripravljenosti, v drugem delu pa bomo pripravljali strategijo za dvoboja s Slovaki. Gre za kakovostne tekmece, ki so letos nastopili na evropskem na Norveškem," pravi selektor Miro Požun.

Požun bo počakal do priprav v Laškem
Med reprezentanti je tudi Renato Vugrinec, ki je dres z državnim grbom nazadnje oblekel pred poldrugim letom na evropskem prvenstvu v Švici. Moštvo bo v Kranjski Gori ostalo do 31. maja, nato pa se bo preselilo v Laško, kjer bo od 2. do 6. junija. Požun bo v Laškem nekoliko oklestil reprezentančni seznam in izbral udarno zasedbo.

Polom, če bo spodletelo
Igralci so odločeni, da že na tekmi v Celju dotolčejo Slovake: "Naša želja je, da si že na prvi tekmi v Celju priigramo lepo prednost pred povratno tekmo na Slovaškem," je dejal vratar Gorazd Škof. Uroš Zorman (v dresu Ciudad Reala je to sezono osvojil kar pet lovorik, tudi Ligo prvakov) pa je kratko in jedrnato dodal: "Naš cilj je uvrstitev na svetovno prvenstvo, vse drugo bi bil velik neuspeh."

Seznam reprezentantov: Aljoša Rezar, Gorazd Škof, David Špiler (vsi Celje Pivovarna Laško), Matjaž Brumen, Rok Praznik, Uroš Rapotec, Luka Ščurek (vsi Cimos Koper), Jure Dobelšek, Boštjan Kavaš, Matjaž Mlakar (vsi Gorenje), Aleš Pajovič, Uroš Zorman (oba Ciudad Real), Ognjen Backovič (Teucro), Nenad Bilbija (Valladolid), Vid Kavtičnik (Kiel), Goran Kozomara (Aalborg), Beno Lapajne (Aragon), Jure Natek (Chambery), Renato Vugrinec (Portland San Antonio) in Luka Žvižej (Pick Szeged).

T. O.

Rokometaši na pripravah v Kranjski Gori