Edvard Kokšarov je bil z devetimi zadetki najboljši strelec Celjanov. Foto: RTV SLO
Edvard Kokšarov je bil z devetimi zadetki najboljši strelec Celjanov. Foto: RTV SLO
Gregor Lorger
Gregor Lorger je v končnici tekme branil odlično. Foto: RTV SLO
Veselje navijačev
Veselje navijačev ob koncu je bilo neizmerno. Foto: RTV SLO
Miro Požun
Miro Požun ni nikoli dvomil v zmago. Foto: RTV SLO

Na povratni tekmi so slavili z 31:30. Pivovarji so bili še 10 minut pred koncem v izgubljenem položaju. Pohod k novi zmagi so začeli pri izidu 23:27, potem ko so zaostajali večji del srečanja, v 40. minuti kar s 16:23.



Nezaustavljivi Spellerberg
Gostitelji so v prvem polčasu (14:15) vodili samo enkrat - z 1:0. Danci so najprej povedli s 4:1 in 6:3, v 14. minuti pa so jih Celjani po protinapadu Kokšarova ujeli. V nadaljevanju se gostje še naprej niso dali in ušli na 10:14 in 11:15, vendar so se v končnici pivovarji le zbrali in se do odmora z igralcem več približali samo na gol zaostanka.

V prvih 30 minutah so domači v obrambi igrali premalo agresivno - Spellerberg jim je kljub 10 uspešnim posredovanjem Gorazda Škofa nasul sedem zadetkov - v napadu pa so prehitro zaključevali neizdelane strele. Drugi zadetek so dosegli šele v 10. minuti. Težave jim je poleg Spellerberga povzročal tudi drugi zunanji igralec Simon Kristiansen (4).

Po prihodu iz slačilnice je sledilo novih črnih deset minut Celjanov, ki so ob odličnih obrambah gostujočega vratarja in nekoliko čudnih sodniških odločitvah zaostali z že omenjenimi sedmimi zadetki razlike, a so se kasneje na krilih zvestih in glasnih navijačev veličastno vrnili. Pa čeprav sta Kokšarov in Harbok ob začetku lovljenja Dancev grdo zgrešila s sedmih metrov. Sredi drugega polčasa jih je dvakrat zapored rešila tudi vratnica.

Izjave po tekmi
Miro Požun, trener Celja: "Čestitam kolegu pri Koldingu, ki ima mlado ekipo in igra moderen rokomet. Nismo verjeli, da nam lahko kdo tako razbije našo obrambo, za katero smo mislili, da je nepremagljiva. Poskušali smo s 5-1 in s 6-0, šele 3-3 pa je bila tista, s katero nam je uspelo preobrniti izid. Verjeli smo v zmago. V nobenem trenutku nisem dvomil. Ko smo bili najbolj potopljeni, sem bil najbolj miren."

Uroš Zorman: "Zmagali smo, čeprav so imeli Danci vse niti igre v svojih rokah. Odločila je naša srčnost in borbenost. Njihovih šest, sedem golov prednosti je bilo tudi plod naše slabe igre, zgrešili smo neverjetno veliko "zicerjev". Namen publike je narediti pritisk in hvala bogu, da so se Danci na koncu ustrašili."

Ulf Sivertsson, trener Koldinga: "Vseskozi smo bili v položaju za zmago in verjeli smo, da bomo prvo moštvo, ki bo zmagalo v tej dvorani. Na koncu je odločilo nekaj malenkosti. Tekmece smo vseskozi silili v menjavo položajev in ritma, na koncu pa se je izšlo Celju."

Tomas Sivertsson, igralec Koldinga: "Imeli smo boljšo obrambo, napad je bil dober, zato smo na koncu kar precej razočarani. Po prvi tekmi smo upali, da bo tudi na povratni ferplej, tako kot na Danskem, toda tu sem bil razočaran. Danes je bilo v Celju nevarno igrati."

CELJE P. LAŠKO - Kolding 31:30 (14:15)
                                       
                                       
Kokšarov   9 (3)  Spellerberg 11 (4)   
Natek      5      Kristiansen  7       
Zorman     5      Nöddesbo     5       
Gajič      3      Hjermind     4       
Harbok     3      Jensen       2       
Kozlina    3      Scott        1       
Hribar     2                           
Kozomara   1                           
                                       
Sedemmetrovke: 3/5     4/5             
  Izključitve: 12 min   10 min         
                                       
6.500 gledalcev                        
Liga prvakov, osmina finala, povratne tekme

CELJE PIVOVARNA LAŠKO
- Kolding 31:30 (14:15) 34:33
Kokšarov 9, Natek in Zorman po 5; Spellerberg 11.

MONTPELLIER - Gorenje 33:28 (15:19) 22:26
Guigou in Hmam po 8; Ilić 9, Zrnić 5.

FLENSBURG - Zagreb 28:24 23:25
Aarhus - FOTEX 28:31 21:30

BARCELONA - Magdeburg 27:23 26:24
Sedem minut pred koncem tekme si je ahilovo tetivo na levi nogi poškodoval vratar Barcelone Dejan Perić, ki je sicer zbral kar 22 obramb. Počival bo približno dva meseca.

KIEL - Paris 44:28 28:21
PORTLAND SA - Ademar Leon 27:22 26:31

CIUDAD REAL
- Pick Szeged 36:27 32:31

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.