Miha Gorenšek ni pristal na petodstotno znižanje plače. Foto: MMC RTV SLO
Miha Gorenšek ni pristal na petodstotno znižanje plače. Foto: MMC RTV SLO

Prepričan sem, da je bil Gorenšek zmanipuliran. Moja izjava o tem, da je največja sramota celjskega kluba, pa ni letela na njega.

Mijo Zorko
Aljoša Rezar in Tone Tiselj
Celje Pivovarna Laško letos preživlja najhujšo krizo v samostojni Sloveniji. Ostali so brez pokalne lovorike, tudi v prvenstvu ne kaže dobro. Očitno vlada v klubu tudi kriza odnosov. Foto: MMC RTV SLO

Na novinarski konferenci je najtrofejnejši slovenski moški rokometni klub odgovoril na pismo njihovega igralca, ki je minuli teden javnost seznanil s tem, kako vodstvo igralce izsiljuje in postavlja pred dejstvo pri podpisovanju aneksov k dosedanjim pogodbam. Direktor Mijo Zorko in trener Tone Tiselj sta zanikala vsa dejstva iz Gorenškovega pisma, ob tem pa dodala, da jih je njegovo pisanje presenetilo, ker so si igralca želeli obdržati v svoji sredini.

Zorko: Gorenšek je bil zmanipuliran
"Igralcem smo na korekten način predstavili nov položaj, v katerem se je znašal klub pri financiranju zaradi gospodarske krize, zaradi katere smo bili prisiljeni znižati proračun s dobrih štirih na tri milijone evrov. Igralcem smo povedali, da lahko pristanejo na spremenjene pogoje in se dogovorijo ali pa bo prišlo do sporazumne prekinitve pogodbe. Nekateri so pogoje sprejeli, drugi pač ne. Prepričan sem, da je bil Gorenšek zmanipuliran. Moja izjava o tem, da je največja sramota celjskega kluba, pa ni letela na njega samega, ampak na dopis, ki mu je v zvezi z aneksom pripravila njegova odvetnica," je povedal Zorko.

Gorenškova plača: 4.000 evrov
Zorko je, verjetno nehote, izdal, kakšna je bila plača Mihe Gorenška. Rekel je namreč, da so mu bili pripravljeni znižati fiksno plačo za "pet odstotkov, kar bi znašalo 200 evrov." Ni težko izračunati, da plača znaša 4.000 evrov. Kakorkoli, Gorenšek niti na to ni pristal. Po tem pismu si ga seveda ne predstavljajo več v klubu, čaka pa ga disciplinska kazen.

Kokšarov ostaja, Špiler odhaja
Nato je Zorko predstavil tudi podatke, kdo je že podpisal za klub in kdo odhaja in s kom od morebitnih novih okrepitev se pogovarjajo. "Anekse k pogodbam so podpisali vratarji Beno Lapajne, Aljoša Rezar in Aljoša Čudič, kapetan Edi Kokšarov, krožni napadalec Alen Toskič in levi zunanji Miladin Kozlina. Sporazumno odhajajo Dragan Gajič, David Špiler, Mirsad Terzić, oditi bo po pismu moral tudi Miha Gorenšek".

Se bodo vrnili Zorman, Pajovič in Vugrinec?
Na izhodnih vratih so še Renato Sulić, Aleksej Peskov, o svojih pogojih se pogaja še Vasja Furlan. Odprta je tudi usoda trojice, ki imajo enoletno pogodbo, in sicer Branko Bedekovič, Tomas Rezniček in Nikola Kojič. V vodstvu kluba pritrjujejo govoricam, da se pogovarjajo z nekdanji Celjani Urošem Zormanom, Alešem Pajovičem in Renatom Vugrincem o vrnitvi v mesto ob Savinji.

Proračun: tri milijone evrov
"Sicer pa bo imel klub tudi v prihodnji sezoni, tudi če ne bomo igrali v Ligi prvakov, proračun okoli tri milijone evrov, ki naj bi ga, če bo potrebno, tudi ob morebitnem odhodu nekaterih sponzorjev krila v celoti, kar sama skupina Pivovarna Laško," je še pojasnil direktor Zorko, ki pravi, da se prav okoli Celja zaradi znižanja plač dviguje prah, ker se pač to dogaja prvič v zgodovini kluba.

T. O.

Prepričan sem, da je bil Gorenšek zmanipuliran. Moja izjava o tem, da je največja sramota celjskega kluba, pa ni letela na njega.

Mijo Zorko