Uroš Zorman upa na dober izid na prvi tekmi, ki bi čez en teden napolnil dvorano Zlatorog. Foto: Marko Madžarac
Uroš Zorman upa na dober izid na prvi tekmi, ki bi čez en teden napolnil dvorano Zlatorog. Foto: Marko Madžarac
Zvonimir Serdarušić
Zvonimir Serdarušić vlogo favorita prepušča Nemcem. Foto: MMC RTV SLO

Flensburg je trenutno na tretjem mestu v najmočnejši ligi na svetu. Seveda zvezdnikov v ekipi ne manjka. Tu so švedski vratar Dan Beutler, mladi švedski reprezentant Oscar Carlen, legendarni Danec Lars Christiansen, Norvežan Johnny Jensen, še en Šved Tobias Karlsson, Danec Michael Knudsen ... V ekipi sta le dva Nemca, pet je Švedov, šest Dancev, po en Norvežan, Islandec, Črnogorec in Srb.

Grenki celjski spomini
Zadnjih šest sezon so nastopali v Ligi prvakov, kjer so dvakrat igrali v finalu, enkrat v polfinalu. So zmagovalci Pokala EHF (1997) in Pokala pokalnih zmagovalcev (2001). Nazadnje sta se moštvi srečali v sezoni 2006/2007, ko Celjani niso zadržali 10 zadetkov prednosti s prve tekme.

Serdarušić: "Igrajo hitreje od nas"
Trener Celja Zvonimir Serdarušić se zaveda, da so Nemci veliki favoriti: "Glavna razlika med njimi in nami je, da imajo oni štirinajst enakovrednih igralcev in da se jim menjave v igri sploh ne poznajo, kar pomeni, da lahko ves čas igrajo v enakem ritmu. Igrajo veliko hitrejši rokomet od nas in čvrsto 6:0 obrambo. Vemo, da nam bo težko in vem, da je Flensburg močnejša ekipa. Vendar na začetku tekme se nikdar ne ve, kako bo na koncu, in poskušati moramo narediti vse, da pridemo do dobrega rezultata, s katerim bi se lahko potem na drugi tekmi prebili v polfinale."

Zorman upa na polno dvorano napovratni tekmi
Podobnega mnenja je tudi Uroš Zorman: "Mislim, da bo tekma v Nemčiji za nas najlažja v letošnji sezoni. Zakaj? V to tekmo lahko gremo povsem neobremenjeni, Nemci so favoriti, glede na trenutno stanje, ki je v obeh ekipah. Mi imamo majhno število igralcev in ta ritem tekem je za nas zelo utrujajoč. Kljub temu se seveda ne predajamo. V Flensburg gremo po zmago in na koncu bomo poskušali iz tega dvoboja priti kot zmagovalci in polfinalisti. Ne smemo pozabiti, da nas potem čaka še povratna tekma doma, kjer upam, da bo dvorana polna in da nas bo čudovita publika ponesla do rezultata."

Prva tekma bo v soboto ob 17. uri, povratna pa 3. aprila ob 20. uri v Celju.