Špansko prvenstvo, kraljevi pokal, pokal Lige Asobal, superpokal so lovorike, ki se jih je v letošnji sezoni že veselil Uroš Zorman. Foto: EPA
Špansko prvenstvo, kraljevi pokal, pokal Lige Asobal, superpokal so lovorike, ki se jih je v letošnji sezoni že veselil Uroš Zorman. Foto: EPA
Aleš Pajovič

A pot do evropske krone bo vse prej kot lahka, saj nasproti stoji branilec naslova Kiel, kjer je eden od nosilcev igre tudi Slovenec Vid Kavtičnik. Z Zormanom smo se pogovarjali v četrtek, dan po zmagi nad Barcelono (29:25), s katero so si varovanci Talanta Dušebajeva krog pred koncem prvenstva zagotovili tretji naslov španskega prvaka v 27-letni zgodovini kluba.

V finalu kraljevega pokala pred 10 dnevi je sicer Ljubljančan dobil udarec v trebuh, a je poškodba že sanirana, tako da bo skupaj z drugim Slovencem Alešem Pajovičem zagotovo zaigral na nedeljski (19.00) prvi finalni tekmi v Quijote Areni, kjer bo Ciudad Real začel odločilno "rundo" boja za - tako kot Kiel - drugi naslov v Ligi prvakov.

Lepše spodbude, kot je naslov španskega prvaka, bi si pred finalom Lige prvakov težko želeli. Naslov v Ligi Asobal je že vaša 4. lovorika letos, boste v vitrine pospravili še peto?
Največje breme smo odvrgli, hkrati pa je naslov lepa vzpodbuda za naprej. Zagotovo gremo še po peto lovoriko, a se zavedamo, da bo zelo težko.

V zadnjih štirih dnevih ste ugnali tako Portland (27:29) kot Barcelono, kar kaže, da ste v odlični formi. Po drugi strani pa bo še tretja težka tekma v tednu dni velik zalogaj za vas. Boste vzdržali ta hud tempo?
Moramo, imamo veliko igralcev, tako da moramo vzdržati. Tudi Nemci imajo naporen ritem. Ne bo težko vzdržati, saj si vsi želimo to lovoriko, zato nihče ne bo razmišljal o utrujenosti.

Glede na to, da ste v sredo igrali tekmo z Barcelono, se bržkone s Kielom še niste veliko ukvarjali?
Ne, tudi danes (četrtek, op. a.) se še nismo posvetili nasprotniku, saj smo opravili le regeneracijski trening. S pripravo za Kiel začemo v petek, ko si bomo ogledali videoposnetek.

Kako se boste lotili prvakov?
Jaz mislim, da je napomembnejše to, da igramo pametno v napadu in da preprečimo njihove hitre "kontre" ter izvajanje iz centra. Poleg tega moramo biti trdni v obrambi. Tukaj ni veliko filozofije.

Kdo iz Kiela je po vašem mnenju najnevarnejši?
Motor ekipe je Stefan Lövgren, ki je zelo izkušen. Izredna je tudi zunanja linija in hitri krili s Kavtičnikom in Lundströmom. Sicer pa te kdor koli iz Kiela lahko "ubije".

Vaš "trojanski konj" bi utegnil biti Aleš Pajovič, ki je sredi sezone nekaj časa igral za Nemce in tako spoznal klub tudi od "znotraj". Informacije z njegove strani bodo še kako dragocene, kajne?
Za zdaj ni še nič povedal (ha, ha). Upamo, da bo izdal kakšno akcijo in skrivnost.

Kakšno je stanje vaše trebušne stene? Je morda nastop na prvi tekmi ogrožen?
Ne, ni. Igral sem že proti Barceloni in bilo je vse v redu.

Aleš Vozel