Luka Žvižej se po sedmih letih vrača v Celje. Foto: Reuters
Luka Žvižej se po sedmih letih vrača v Celje. Foto: Reuters

Žvižej je za prvo ekipo Celjanov nastopal že tri sezone, nato pa se je preselil v Španijo, kjer je igral za Teko Cantabrio in Barcelono. Z Barco je postal tudi evropski klubski prvak. V zadnji letih je rokometaš, ki bo letos dopolnil 30 let, nepogrešljivi član slovenske izbrane vrste, za katero je nastopil že na 155 tekmah, dosegel pa je 469 golov.

Šesta okrepitev Celja
Zanimanje za Luko naj bi pokazali tudi pri aktualnem evropskem prvaku Kielu. Z nemškim klubom se bo Celje letos pomerilo v skupinskem delu Lige prvakov. V skupini je še drugi finalist najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja Barcelona. Žvižej je šesta okrepitev državnih prvakov. Vrsti Zvonimirja Serdarušića so se ob vrnitvi v Ligo prvakov pridružili že Mirko Alilović, Carlos Prieto, Damir Gajič, Momir Rnić in Nejc Poklar. Žvižej bo imel v klubu na svojem položaju veliko konkurenco, saj se bo za mesto v začetni postavi boril z legendarnim Edvardom Kokšarovom.

"S ponosom bom znova oblekel celjski dres"
"Vesel sem, da se po sedmih letih nastopanja v tujini vračam v svoj matični klub. Menim, da je Celje sestavilo dobro ekipo za prihodnjo sezono, ki lahko pod strokovnim delom Noke Serdarušiča spet konkurenčno nastopa v najmočnejši evropski ligi. Komaj čakam začetek nove sezone, da bom lahko znova s ponosom oblekel celjski dres. Vsem navijačem pa obljubljam, da bom vložil vse, kar bo v mojih močeh, da skupaj s soigralci kar se da uspešno branimo klubske barve," je dejal povratnik v vrsti pivovarjev.

"Luka lahko ogromno pripomore"
Direktor Roman Pungartnik je prepričan, da bo Žvižej opravičil zaupanje: "Veseli smo, da se Luka vrača v mesto ob Savinji. Kljub vabljivim ponudbam iz tujine se je odločil, da svojo pot nadaljuje v domačem Celju, saj je prepričan, da lahko Celje v prihodnji sezoni dostojno brani svoje ime v najmočnejšem klubskem tekmovanju. Menim, da lahko Luka s svojimi bogatimi izkušnjami iz tujine ter s svojo borbenostjo in rokometnim znanjem ogromno pripomore klubu pri uresničevanju zastavljenih ciljev. Luka Žvižej bo barve Celja Pivovarne Laško branil v naslednjih štirih sezonah."