Michael Owen se je predstavil številnim ljubiteljem nogometa v Newcastlu. Foto: EPA
Michael Owen se je predstavil številnim ljubiteljem nogometa v Newcastlu. Foto: EPA
Michael Owen
Navijači v St. James parku so z velikim navdušenjem pričakali Michaela Owna. Foto: EPA

Za nekdanjega člana Liverpoola so morali Angleži madridskemu Realu plačati 25 milijonov evrov, Owen pa bo pri Newcastlu igral prihodnje štiri sezone. Na predstavitvi ga je velika množica ljudi v St. James parku toplo sprejela, kljub temu da je odkrito priznal, da bi raje nastopal za svoj matični klub Liverpool.

Po predstavitvi je 25-letnik povedal: "Česa takšnega še nisem videl. Navijačem obljubljam, da bom vedno dal 100 odstotkov od sebe in veliko število zadetkov."

O bivanju v španski prestolnici je nogometaš, ki je zablestel na SP-ju v Franciji, dodal: "V Madridu sem se dobro počutil, a zgodilo se je, kar se je. Svoje lanskoletne odločitve o odhodu iz Liverpoola ne obžalujem, saj sem imel priložnost igrati za enega izmed največjih klubov na svetu."

O svoji poti v angleškem nogometu pa meni: "Mislim, da je dobro, da sezono pred SP-jem redno nastopam. V zadnjem obdobju sem začutil, da znova želim igrati

nogomet. V veliko veselje mi je, da bom lahko ob prijatelju Alanu Shearerju odigral njegovo zadnjo sezono. To je imelo velik vpliv na mojo odločitev o selitvi na Otok."