Pau Gasol objema 'Svetovni Mir'. Foto: EPA
Pau Gasol objema 'Svetovni Mir'. Foto: EPA
Chad Ochocinco
Chad Ochocinco velja za enega najboljših lovilcev v zadnjih letih v Ligi NFL. Foto: EPA

Ameriški mediji poročajo, da je 31-letni košarkar Los Angeles Lakersov na sodišču v največjem mestu Kalifornije vložil vlogo za spremembo imena. Ron Artest - uradno Ronald William Artest Jr. - se po novem želi imenovati "Metta World Peace". Sodišče naj bi svojo odločitev podalo 26. avgusta.

Zakuhal največji pretep v ligi
Novembra 2004 je na tekmi med Indiano in Detroitom sprožil največji incident v zgodovini Lige NBA, kaznovan je bil s prepovedjo igranja do konca sezone. Skupaj je moral izpustiti kar 86 tekem (73 v rednem delu in 13 v končnici), kar je še do danes najvišja kazen v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Tudi kasneje je imel več manjših incidentov, med drugim je bil zaprt zaradi družinskega nasilja.

Lani osvojil svoj edini prstan
V zadnjem času se njegova krivulja obrača. Lani je z Lakersi osvojil svoj prvi šampionski prstan, letos aprila pa je prejel nagrado za izredno pomoč v svoji lokalni skupnosti.

Lloyd postal "Svet"
Artest ni prvi znan ameriški športnik, ki si želi spremeniti ime. Lloyd Bernard Free je v Ligi NBA igral v 70. in 80. letih, znan je bil po silovitih zabijanjih, prijatelji so ga zato klicali "World" (Svet), leta 1981 se je tako tudi uradno preimenoval v "Worlda B. Freeja".

Iz Johnsona nastalo "osem pet"
V Ligi NFL je najbolj znan primer lovilca Chada Ochocinca, ki se je rodil kot Chad Johnson. Igralec Cincinnatija se je leta 2008 preimenova v Ochocinca (v španščini to pomeni 8 5, v Ligi NFL nosi številko 85), saj je s tem želel počastiti svojo latinske korenine. Pred nekaj meseci je sicer napovedal, da se bo spet preimenoval nazaj v Johnsona.