Zlatko Kranjčar naj bi imel že dalj časa težave s čezmernim pitjem alkohola. Foto: EPA
Zlatko Kranjčar naj bi imel že dalj časa težave s čezmernim pitjem alkohola. Foto: EPA

Predsednik nogometnega kluba iz zagrebškega predmestja Zvonko Zubak je pojasnil, da sta Kranjčar in njegov pomočnik Tomislav Ivković konec tedna zamujala na avtobus, ki je nogometaše popeljal na tekmo proti Varteksu v Varaždinu. "Poleg tega je bil pijan, tako kot vsak dan, odkar je trener Sesveta. To sem dolgo dopuščal, ker sem ga imel za prijatelja. Verjel sem tudi Ivkoviću, ki je rekel, da ga bo držal pod nadzorom," je dodal Zubak.

V zadnjih letih neprestano menjal klube
Zubaka je zmotilo tudi to, da je "Cico" na seznam za srečanje v Varaždinu uvrstil tri nogometaše, ki predtem niso odigrali niti ene pripravljalne tekme. Razlog? Tako naj bi obljubil njihovim staršem in menedžerju Topiću.

Kranjčar je bil trikrat hrvaški prvak (s Croatio v letih 1996 in 1998 ter z Zagrebom leta 2002), med letoma 2004 in 2006 pa je bil tudi hrvaški selektor. V zadnjih letih v nobenem klubu ni zdržal dolgo. Croatio Sesvete je vodil že lani in jo prvič v zgodovini kluba pripeljal v prvo ligo. Nato jo je zapustil, drugič pa je na njeno klop sedel na začetku letošnjega leta. Res ne za dolgo ...

M. R.