Ilhan Mansiz (levo) v dresu Bešiktaša leta 2003. Foto: EPA
Ilhan Mansiz (levo) v dresu Bešiktaša leta 2003. Foto: EPA

Mansiz je leta 2002 na SP-ju zabil tri gole in bil eden najzaslužnejših za 3. mesto Turčije. A leta 2006 je moral zaradi poškodbe nogometne čevlje predčasno obesiti na klin in postal televizijski voditelj. Leta 2008 je prvič v življenju obul drsalke in sodeloval v oddaji, kjer slavne osebnosti nastopajo skupaj s profesionalnimi drsalci. V paru s Slovakinjo Olgo Bestandigovo, ki je nastopila na olimpijskih igrah leta 2002, je tudi zmagal v tem televizijskem šovu.

Trening v Oberstdorfu
Zdaj sta par tudi zasebno in Bestandigova si je zaželela, da bi znova tekmovala na največjem tekmovanju na svetu. Ker ni imela partnerja, sta se z Mansizom odločila, da bosta v boj za olimpijsko vozovnico krenila kar skupaj. Njun cilj je nastop na OI-ju leta 2014 v Sočiju, trenutno pa že trdo trenirata v Oberstdorfu v Nemčiji, blizu katerega je Mansiz tudi rojen.

"Nogomet sem prav tako začel igrati zelo pozno, v klubu šele s 14 leti. Če si resnično odločen nekaj doseči in verjameš, da zmoreš, ti lahko uspe, ne glede na to, koliko si star," se s starostjo ne obremenjuje 35-letni Mansiz.