Diego Maradona je svojemu pestremu življenju dodal še hujši pasji ugriz, ki je 'polepšal' njegov obraz. Foto: EPA
Diego Maradona je svojemu pestremu življenju dodal še hujši pasji ugriz, ki je 'polepšal' njegov obraz. Foto: EPA

V bolnišnici Los Arcos v Buenos Airesu so nekdanjemu superzvezdniku svetovnega nogometa in trenerju, ki bo Argentino vodil na bližnjem SP-ju v Južni Afriki, zašili močno krvavečo ličnico, ki je bila raztrgana v bližini ust.

"El Diez" je stari znanec bolnišnic. Odvisnost od mamil, težave s srcem in čezmerna teža so bili razlogi, da je v preteklosti iskal zdravniško pomoč. Nazadnje je bil v zdravniški oskrbi dalj časa aprila 2007, ko se je zastrupil s pijačo in zbolel za hepatitisom.

"Gavči" se bodo pod taktirko Maradone pomerili v skupini B, kjer igrajo skupaj z Nigerijo, Grčijo in Južno Korejo.

Lippi po SP-ju še drugič v trenerski pokoj
Selektor italijanske nogometne reprezentance Marcelo Lippi je napovedal, da se bo po svetovnem prvenstvu poslovil od selektorskega stolčka. Pravi, da že ve, kaj bo delal v prihodnosti, toda tega za zdaj še noče izdati. Italijanski mediji trdijo, da ima ponudbo, da prevzame direktorsko mesto pri njegovem nekdanjemu klubu, Juventusu.

Mediji že špekulirajo, kdo bi lahko bil njegov naslednik. Največ možnosti naj bi imela trener Chelseaja Carlo Ancelotti in Massimiliano Allegri, strateg Cagliarija. Lippi je leta 2006 osvojil naslov svetovnega prvaka, po njem pa se je poslovil od stolčka, a se na njega vrnil že čez dve leti.

Branilci naslova igrajo v skupini F in se bodo za preboj v izločilne boje pomerili s Paragvajem, Novo Zelandijo in Slovaško.