Finalistke letošnjega izbora za mis športa. Foto: www.miss-sporta.si
Finalistke letošnjega izbora za mis športa. Foto: www.miss-sporta.si

Glasovanje poteka do četrtka, 22. aprila, do 19. ure. Na finalnem izboru se bo predstavilo 19 kandidatk. Pogoj za sodelovanje je, da so stare od 17 do 28 let in se (lahko zgolj rekreativno) ukvarjajo s katerim koli športom. Prireditev bosta povezovala nekdanja novinarja TV Slovenija Mateja Janežič in Jure Tepina, popestrile pa jo bodo glasbene in plesne točke.


Revija Šport je leta 2003 prvič izpeljala to prireditev, ki povezuje lepa dekleta in njihove športne sposobnosti. Na prireditvi bodo prireditelji tudi razkrili, katera je postala mis spletnega glasovanja, zato s svojimi glasovi pomagajte prijetnim športnicam.

Leta 2003 je zmagala atletinja Jana Šumi, leta 2004 karateistka Lea Huskič, leto pozneje je bila najboljša Karmen Hribar. Leta 2006 je Aneta Salihovič navdušila z znanjem kickboksa. Obetavna sedmerobojka Natalija Waldhuber si je zaslužila zmago leta 2007. Predlani je zmagala še ena športnica, ki je ne le lepa, ampak tudi zelo uspešna: ritmična telovadka Pia Arhar, medtem ko je lani največ glasov žirije dobila atletinja Ajda Sitar.

V zadnjih treh letih so zmagovale svetlolaske, morda je tokrat čas za spremembo ...