Urša Klavs je zmagovalka jubilejnega desetega izbora za mis športa. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Urša Klavs je zmagovalka jubilejnega desetega izbora za mis športa. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dekleta, ki sicer niso vajena lepotnih tekmovanj, so bila zelo dobro razpoložena in so nenehno bodrila druga drugo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Urša Klavs, Jakov Fak in Teja Jeglič
Biatlonec Jakov Fak, ki je bil član žirije, z Uršo Klavs in mis fotogeničnosti Tejo Jeglič. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

"Tresem se, v šoku sem," so bile prve besede 18-letne Urše Klavs, ko je izvedela, da je zmagovalka desetega izbora za mis športa, ki je tudi tokrat napolnil Festivalno dvorano v Ljubljani. Noben športnik se zmag ne more nasititi, vsak pa jo doživlja po svoje: "Vsaka zmaga je nekaj posebnega. Bila sem evropska in svetovna prvakinja s formacijo, plešem namreč pri Niki Kljun. Naredila je tudi koreografinjo za moj nastop in mi pred prireditvijo iz ZDA poslala SMS z lepimi željami."

Jeseni na študij psihologije
V naslednjem letu želi Slovencem predstaviti hip hop, saj meni, da podcenjujemo to plesno zvrst, vmes pa dokončati gimnazijo Poljane: "Maturo imam in verjamem, da bo to še lepša izkušnja, kot sem jo doživela danes. Jeseni začnem študirati, vpisala sem psihologijo. Zelo me zanima človeška psiha." Strinja se, da moški pogosto žensk ne razumemo najbolje. "Moški, ki zares razume žensko, je že malce čuden." Morda gej? "Skoraj," pove v smehu in doda: "Mimogrede, imam zelo dobrega prijatelja, ki je gej."

Na odru za zmagovalke tudi Anja Antič in Teja Jeglič
Urša Klavs je žirijo, v kateri sta bila tudi biatlonski šampion Jakov Fak in odlični skakalec Peter Prevc, prepričala zlasti z izjemno plesno točko, ki je razgrela dvorano. Glasbeni vrhunec večera sta bila nastopa Maje Kevc in Julije Kramar. Ozračje se je pred razglasitvijo zmagovalke le še stopnjevalo. Najopaznejši so bili navijači Sare Prestor, vendar mnenja žirije niso omajali. Od 18 finalistk je na zmagovalni oder najprej stopila Kamničanka Teja Jeglič (mis fotogeničnosti in druga spremljevalka), nato Vrhničanka Anja Antič (prva spremljevalka) in nazadnje še šokirana Urša Klavs, ki ji je pokal izročila lanska zmagovalka Živa Viktoria Turk.

Najboljša peterica MMC-jevega glasovanja:

1.Samanta VEGELJ19 %
2.Teja JEGLIČ16 %
3.Sara PRESTOR12 %
4.Nastja ZAJC10 %
5.Anja ANTIČ5 %

Medijem se ne bo razdajala
Po koncu (spet malce predolge) prireditve so nekatera dekleta najprej preverila, kako se je končala nogometna tekma med Barcelono in Realom, saj je bilo med finalistkami veliko ljubiteljic nogometa. Pred prireditvijo je celo padla ideja, da bi imeli v zaodrju televizijo in bi spremljali, ali je uspešnejši Messi ali Ronaldo. Zmagovalka je medtem precej suvereno opravila z intervjuji, vendar si tega v prihodnje ne želi več pogosto početi: "Z mediji nimam želje preveč komunicirati," je povedala in tudi prijazno zavrnila povabilo v MMC-jevo spletno klepetalnico.