Lea Perovšek je s svojo plesno kariero, energijo in lepoto očarala žirijo in postala mis športa 2010. Foto: MMC RTV SLO
Lea Perovšek je s svojo plesno kariero, energijo in lepoto očarala žirijo in postala mis športa 2010. Foto: MMC RTV SLO
Anja Mihelič
Prva spremljevalka je postala 17-letna Domžalčanka Anja Mihelič. Tudi ona se ukvarja s plesom. Foto: Reuters
Srečko Čož
Idejni oče prireditve Srečko Čož s šopkom treh najlepših. Foto: MMC RTV SLO

Državna reprezentantka v standardnih in latinskoameriških plesih je članica plesnega kluba Fredi iz Ljubljane. Ima več naslovov državne prvakinje v standardnih plesih, latinskoameriških plesih in kombinaciji obeh, je tudi aktualna državna prvakinja v kombinaciji desetih plesov. Na mladinskem svetovnem prvenstvu v kombinaciji desetih plesov na Irskem je končala na osmem mestu. S plesom se zelo resno ukvarja, saj trenira tudi do pet ur dnevno. V MMC-jevem glasovanju je letošnja maturantka Gimnazije Jožeta Plečnika prejela 13 odstotkov vseh glasov, teh pa je bilo več kot tisoč.

Mis fotogeničnosti poškodovana
Za prvo spremljevalko je žirija, ki so jo med drugim sestavljali tudi biatlonec Klemen Bauer, deskar na snegu Rok Marguč, državna prvakinja v smučarskih skokih Eva Logar in lanska mis športa Ajda Sitar, izbrala 17-letno dijakinjo iz Domžal Anjo Mihelič, za drugo spremljevalko pa 26-letno atletinjo in telovadko Ivo Blatnik iz Ljubljane. 18-letna Zala Windschnurer, ki odlično igra košarko, je dobila naslov mis fotogeničnosti. Svoje točke na prireditvi ni mogla predstaviti zaradi poškodbe.

Vseh 19 lepotic se je predstavilo v kopalkah in športno-elegantnih oblačilih. Vse so predstavile tudi svojo športno točko. Videli smo številne plese, atletske discipline in gimnastične prvine. Vse kandidatke so se nastopile tudi v skupni plesni točki. Dogajanje so popestrili številni glasbeni in plesni nastopi.

''Cime'' užival med lepimi dekleti
Prireditev sta vodila nakdanja športna novinarja na Televiziji Slovenija Mateja Janežič in Jure Tepina. Med gledalci je zelo užival tudi nogometaš Olimpije Sebastjan Cimerotič, ki ni skrival navdušenja nad lepimi postavami deklet. Zmagovalka mu je bila zelo všeč: "Razred zase je bila, zasluženo je zmagala."

Leta 2003 je na prvem izboru zmagala atletinja Jana Šumi, leta 2004 karateistka Lea Huskič, leto pozneje je bila najboljša Karmen Hribar, ki se ukvarja z atletiko, aerobiko in fitnesom. Leta 2006 je z borilnimi veščinami navdušila Aneta Salihovič, predlani pa je žirijo prepričala obetavna sedmerobojka Natalija Waldhuber. Pred dvema letoma je Pia Arhar ugnala tekmice s sijajno vajo s trakom, lani pa je bila najboljša atletinja Sitarjeva.

Prireditev Miss športa 2010 je znova popolnoma napolnila Festivalno dvorano. Idejni oče Srečko Čož si leta 2003, ko je začel ta izborom, si nikoli ni mislil, da bo treba razmišljati celo o novi lokaciji, ki sprejme še več gledalcev.