Monica Seles je bila 178 tednov na vrhu lestvice WTA. Slika je z wimbledonskega turnirja leta 1998. Foto: EPA
Monica Seles je bila 178 tednov na vrhu lestvice WTA. Slika je z wimbledonskega turnirja leta 1998. Foto: EPA
Steffi Graf
Steffi Graf je bila največja tekmica Monice Seles. Foto: EPA

Kraljica teniških igrišč v zgodnjih 90-ih letih s slovesom kar odlaša. Zadnjič je igrala leta 2003 na Odprtem prvenstvu Francije, kjer je proti Nadji Petrovi izgubila že v prvem krogu. Pred tem je imela več let redne težave s poškodbo desne noge. Na operacijo ni šla, ampak si je izbrala naravno pot zdravljenja.

Njene tekmice menijo, da so možnosti za vrnitev minimalne: "Mislim, da je njena kariera končana. Navadila se je že na novo življenje. Vrnila bi se le, če bi bila prepričana, da bo igrala tako kot nekoč. Možnosti za vrnitev ocenjujem na petodstotne," je povedala Lindsay Davenport.

Septembra je v Jugoslaviji rojena Monica Seles za The Times povedala, da še čuti bolečine v nogi, kljub temu pa tenis igra od štirikrat do petkrat na teden: "Edini način za vrnitev je ta, da bi bila spet tako dobra kot nekoč. Ko sem odšla, sem bila med najboljšo deseterico. Rada bi bila spet na tej ravni. Kaj drugega ne pride v poštev," je povedala nekdanja številka ena in zmagovalka devetih turnirjev za grand slam, ki jo športna javnost pozna tudi po tem, da jo je aprila 1993 na vrhuncu kariere v Hamburgu z nožem v hrbet zabodel neprištevni oboževalec Steffi Graf.