Sašo Hribar, Igor E. Bergant in Branko Zupan so ocenjevali, koliko znajo kandidati. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Sašo Hribar, Igor E. Bergant in Branko Zupan so ocenjevali, koliko znajo kandidati. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Sašo Hribar: Navdušen sem
Partizanski film sredi Radomelj

Vreme je bilo tisto, ki jo je zagodlo vsem, ki so v Radomlje prišli na avdicijo ekipe Juga, ki bo 5. junija v Celju igrala s selekcijo Severa. V petek je bilo še sončno in toplo, v soboto pa so se temperature spustile pod 10 stopinj, izpod kamniških planin pa je nesramno zapihalo. Toda na lovu za vozovnico za Južno Afriko to niti za Primorce ni bil poseben problem.

Adis iz Kopra je še na začetku sezone štiri- do petkrat tedensko rekreativno igral nogomet. Prijavil se je na avdicijo: "Bolj zaradi druženja, a če bi bila priložnost, da nekaj pokažem in si res prislužim Južno Afriko, bi seveda nekaj naredil za to!"

Vsi se tresejo, s snemalcem vred!
V Radomljah je videl, da so številni kandidati resno vzeli resničnostni šov: "Lahko bi posneli partizanski film. Ves čas se nekaj dogaja. Vsi se tresejo, s snemalcem vred. Škoda le, da ni več igre. Nekateri že računajo, kdo ima več točk. Še nikoli med nogometaši ni bilo toliko matematike kot danes," je povedal Adis, ki je opazil tudi tresoče roke prezeblega MMC-jevega poročevalca.

Na svoje stroške ne bo šel v JAR
Do zdaj si je Adis v tujini ogledal eno tekmo slovenske reprezentance. Videl je zmago v Trstu (0:1) na prijateljski tekmi proti Italiji. Če si v resničnostnem šovu na finalni tekmi v Celju, ki bo 5. junija, ne bo priboril vozovnice za Južno Afriko, svetovnega prvenstva ne bo videl v živo: "Je predrago, zato pozdravljam takšne akcije, da bomo vsaj napolnili tribune, sicer bo bolj prazno!"

Andreju desetka za umetniški vtis
Medtem se je pred žirijo, v kateri so bili Branko Zupan, Igor E. Bergant in Sašo Hribar, predstavil tekmovalec Andrej. Hribar je v svojem duhovitem slogu ugotavljal: "Andrej, navdušen sem, deluješ kot Safet Sušić. "Stara škola fuzbala, a ne ide v gol ... Za umetniški vtis pa - desetka!"

Hribar je Bergantu "navil ušesa"
Bergant je Andreja vprašal, zakaj si želi še enkrat v Južno Afriko, med ugotovitvijo, da je Andrej tudi maratonec, pa je snemanje prekinilo sporočilo, da so se pri kameri spraznile baterijo in da bo treba kader posneti še enkrat. Kako je potem Sašo Hribar Igorju Bergantu "navil ušesa", preverite v priloženem videoposnetku.

Finalna tekma v Celju
12 rekreativnih nogometašev bo 5. junija z legendami nogometa in z našimi estradniki igralo na dobrodelni tekmi v Celju. Ekipi Severa in Juga bosta imeli po 18 igralcev in bosta sestavljeni iz šestih nekdanjih profesionalnih nogometašev, šestih znanih osebnosti in šestih nogometnih rekreativcev. Selektor ekipe Sever (njihova avdicija bo ta konec tedna v Mariboru) bo Borut Jarc, selektor ekipe Jug bo Aleš Čeh. Prijavilo se je je več kot sto rekreativnih nogometašev.

Gledalci bodo izglasovali najboljšega igralca Severa in Juga, nagrada pa je pot v Južno Afriko in ogled tekme svetovnega prvenstva.

Sašo Hribar: Navdušen sem
Partizanski film sredi Radomelj