Sanja Grohar lahko te dni brez skrbi uživa velikonočne dobrote. Lepo postavo ohranja tudi z ne najbolj zdravim prehranjevanjem in z malo mero športnega udejstvovanja. Foto: RTV SLO/T. O.
Sanja Grohar lahko te dni brez skrbi uživa velikonočne dobrote. Lepo postavo ohranja tudi z ne najbolj zdravim prehranjevanjem in z malo mero športnega udejstvovanja. Foto: RTV SLO/T. O.

Zavijam z očmi, prosim, če lahko prestavi. Tenis je dolgčas, ne morem ga gledat!

Sanja Grohar
Sanja po televiziji rada spremlja ritmično gimnastiko in umetnostno drsanje. Foto: RTV SLO/T. O.

Lanska mis Slovenije, ki se znajde tudi v vlogi pevke, je prva med peterico mladih pevk, ki smo jih spraševali o njihovih športnih dejavnostih. Lepotica iz Kranja sebi včasih pravi kar lenuhinja, kar pa še ne pomeni, da je njen 'športni karton' prazen. Res pa je, da vzdržljivostnih športov očitno ne prenese. Spoznajmo aktualno slovensko femme fatale ob pomoči petih vprašanj!

Kako je ime bratoma iz Kranja, ki sta s plavalnimi dosežki navduševala v 80. letih?
Nimam pojma!

Ejej, Sanja, pa tvoja someščana sta! Gre za Boruta in Darjana Petriča. Pa ti, rada plavaš? "Ja, poleti, na morju. Ampak samo 'žabco'!

S katerimi dirkalnikom je Michael Schumacher dosegal največje uspehe?
S ferrarijem!

Tako je, prva točka! Mar nedeljske popoldneve preživiš ob gledanju dirk? "Ne, nikoli. Le lani sem bila povabljena v Monte Carlu in sem v živo gledala dirko, s čepki v ušesih." Si srečala kakega zvezdnika? "Ne, je bilo pa tam nekaj Slovencev, tudi Rajko Hrvatič."

Kolikokrat je Primož Peterka zmagal v skupnem seštevku svetovnega pokala?
Dvakrat.

Drži, v sezonah 1996/97 in 1997/98. Spremljaš skoke, si že bila, na primer, v Planici? "Ja, letos sem podeljevala štartne številke!"

S katerim športom se je ukvarjala Mima Jaušovec?
Ne vem.

S tenisom. Leta 1977 je zmagala na Odprtem prvenstvu Francije. "Škoda, da mi ne more pomagati moj fant Dani. On rad gleda tenis. Vse ve." Ja? Kako se pa zmenita, če skupaj gledata televizijo in je na sporedu teniški dvoboj? "Zavijam z očmi, prosim, če lahko prestavi. To je dolgčas, ne morem gledat!" Pa je sploh kakšen šport, ki ga rada spremljaš? "Je. Ritmična gimnastika in umetnostno drsanje!"

Koliko km preteče atlet v maratonu?
40

Morda, če pozna bližnjico. Sicer pa nekaj več kot 42 kilometrov (42,195 km). Koliko pa si ti največ pretekla v enem kosu? "12 krogov na Cooperjevem testu v srednji šoli. Izdahnila sem dušo. Mislila sem, da bom umrla. Nisem mogla dihati in se premikati, grabil me je krč. Če se je le dalo, sem se v šoli izognila teku in se naredila bolno." V redu, tek ti ne diši. Kaj pa ples? "To pa ja. Plesala sem, dokler se nisem začela ukvarjati z manekenstvom. Sodelovala sem tudi v Mariovi akciji Zvezde plešejo. Dobila sem veliko kondicije. Po prvih treningih sem imela 'muskelfiber'.

Končna ocena: Ni tako slabo, kot smo se bali. Sanji dve točki, Daniju pa nasvet, naj za mir v hiši opusti tenis in začne spremljati umetnostno drsanje. In tega naj nikar ne razlaga svojim prijateljem.

V četrtek, 12. aprila, spoznajte pevko, ki ne pozna Andreja Jermana, je pa v šolskih letih osem let trenirala košarko.

T. O./Jure Mastnak (imitator Mirana Ališiča)

Zavijam z očmi, prosim, če lahko prestavi. Tenis je dolgčas, ne morem ga gledat!