Alex Ferguson je bil menda zadnje dni besen, kot še nikoli. Foto: EPA
Alex Ferguson je bil menda zadnje dni besen, kot še nikoli. Foto: EPA
Rio Ferdinand
Rio Ferdinand je organiziral zabavo, o kateri se zadnjih 14 dni na Otoku veliko govori. Foto: EPA

Trener Manchester Uniteda je 30 igralcem, ki so se 17. decembra udeležili zabave v enem izmed hotelov v Manchestru, naložil kar milijon funtov (1,4 milijona evrov) kazni, kar je največ v zgodovini Premier League.


Srečnež Ronaldo

Zabava je zadnje dni polnila stolpce časopisov, saj so po njej policisti zaradi domnevnega posilstva 26-letnega dekleta aretirali 19-letnega nogometaša Uniteda Jonnyja Evansa. Znesek, ki ga bo moral plačati vsak igralec, je odvisen od njegove plače, vse skupaj pa bodo poklonili v dobrodelne namene.

Kazni ne bo treba plačati Cristianu Ronaldu, ki je bil tisti večer v Zürichu na podelitvi nagrad Mednarodne nogometne zveze najboljšim nogometašem leta.

"Fergie" čez zabave naredil križ
Ferguson je nogometašem prepovedal tudi prirejanje podobnih zabav v prihodnje. Že za božično je težko dal privoljenje, zdaj pa je čez zasebne zabave naredil križ. Prav tako je svoje varovance opozoril, da ne bo več toleriral "škandalčkov", s katerimi nogometaši blatijo ugled kluba. "Fergie" naj bi bil po izbruhu zadnje afere besen, kot še nikoli do zdaj.

"Nekateri za vsako ceno iščejo slavo in pozornost"
"Dejstvo je, da se je nogomet spremenil, toda nedopustno je, da nogometaši takole izgubijo glavo. V našem klubu moramo vsakogar, ki krene s poti, spraviti nazaj na pravi tir. Kar me dandanes precej jezi, je to, da nekateri igralci za vsako ceno iščejo slavo in pozornost, tudi z uhani in tatuji. Nikoli ne zahajajo v majhne in intimne restavracije, temveč pod žaromete, kjer jih lahko vsakdo opazi," je za BBC povedal Ferguson.

M. R.