Foto:
Foto:

Pri Prokofjevi so v vzorcu urina, odvzetem 13. avgusta, odkrili anabolično substanco stanozolol.

"Za dodatno analizo sem se odločila, ker je ta cenejša od ponovne analize B-vzorca," je zapisala 31-letna atletinja: "Izidi dopinške kontrole so me presenetili in osebno prizadeli. O tem, kako je bil test kljub temu lahko pozitiven, bi zato morda več vedeli povedati drugi."

"Rezultate, ki so bili zame spet neugodni, sem prejela 29. septembra 2003. Tudi ta vzorec je namreč vseboval metabolite stanozolola. Na podlagi tega rezultata in po posvetovanju s strokovnjaki biomedicinskih strok ugotavljam, da je bila v času testov anabolična substanca nesporno prisotna v mojem telesu. Ker to potrjujeta dva neodvisna laboratorijska testa dveh različnih vzorcev mojega urina, ocenjujem, da je zato dodatno odpiranje B vzorca nesmiselno. Ker je po veljavnih pravilih športnik sam odgovoren za popolno odsotnost prepovedanih substanc v svojem telesu, kaže, da mi to v času testov ni uspelo," je še zapisala Prokofjeva.

Po besedah generalnega sekretarja Atletske zveze Slovenije Slavka Peternela omenjeno atletinjo zdaj čaka še obravnava pred diciplinsko komisijo AZS, ki bo v najkrajšem možnem času izrekla dokončni sklep o kazni. V takšnem primeru je predvidena dveletna prepoved nastopanja na vseh tekmovanjih.