Foto:
Foto:
Ivan Helguera v objemu Zinedina Zidana ob izenačujočem zadetku Reala v Portu
Madžar Imre Szabics (v sredini) je prvi načel mrežo Manchester Uniteda v Stuttgartu.
Sergio Conceicao (Lazio) in Jan Flachbart (Sparta) se borita za žogo.
Michael Konstantinou (Panathinaikos) v prodoru
Didier Drogba (Marseille) je bil junak srečanja med Marseillom in Partizanom
Prizor z dvoboja Chelsea - Bešiktaš
Wesley Sonck ob prvem zadetku za Ajax

Tudi drugi angleški predstavnik Manchester United se ni izkazal. V Stuttgartu se je na začetku drugega polčasa v treh minutah znašel v zaostanku dveh golov, do konca pa ni uspel priti vsaj do točke. Real Madrid je s 3:1 slavil v Portu, Ajax pa je z 2:0 ugnal Club Brugge, pri katerem je Nastja Čeh igral od 64. minute. Panathinaikos in Glasgow Rangers sta se razšla z izidom 1:1, Marseille je bil s 3:0 boljši od Partizana, Lazio je po obupnem prvem polčasu remiziral s Sparto iz Prage z 2:2, gledalci v Vigu pa golov na srečanju med Celto in Milanom niso videli.

Tekme tretjega kroga bodo čez tri tedne.

Real Madrid v Portu ni dovolil presenečenja in zanesljivo premagal lanskoletne zmagovalce Pokala Uefe. Na stadionu Das Antas so prvi povedli gostitelji. Vezist Costinha je z glavo zadel že drugič v letošnji sezoni. Španci so v nadaljevanju pokazali, da so kvalitetnejše moštvo in z enostavno in hitro igro strli odpor Portugalcev. Ivan Helguera je po lepi podaji Santiaga Solarija najprej izenačil, Argentinec pa je v naslednji akciji še sam zatresel mrežo, potem ko je preigral Vitorja Baio. Zmago Reala, ki je nastopil brez Raula, je potrdil Zinedine Zidane s strelom na prvo vratnico.

Na drugem srečanju skupine F je Marseille prepričljivo ugnal novince v Ligi prvakov - ekipo Partizana. Ključni trenutek tekme je bil v 45. minuti prvega polčasa, ko je moral Andrija Delibašić zaradi dveh rumenih kartonov zapustiti igrišče. V drugem delu se je izkazal Didier Drogba, ki je dosegel vse tri gole za gostitelje. Napadalec iz Slonokoščene obale je v prvem polčasu zatresel še okvir vrat prvaka Srbije in Črne Gore. Do izraza je prišel tudi Egipčan Mido, ki je pri prvem zadetku lepo preigral dva igralca Partizana in nesebično podal do Drogbe. Edino pravo priložnost so imeli gostje na začetku drugega polčasa, vendar je zadetek Saše Ilića z golove črte preprečil Abdoulaye Meite.

V skupini G je za presenečenje poskrbel Stuttgart, ki je zasluženo premagal angleškega prvaka Manchester Uniteda. Hitra napadalca Kevin Kuranyi in Imre Szabiczs sta povzročala veliko težav obrambi Rdečih vragov. Zmaga Nemcev bi lahko bila še izdatnejša, a je Tim Howard ubranil strel Fernanda Meire z enajstih metrov. Večina 50.000 glave množice je bila ob koncu nadvse zadovoljna.

Prve točke v Ligi prvakov so se veselili v Atenah. Za izenačenje Panathinaikosa z igralcem manj je tik pred koncem poskrbel ciprski reprezentant Panatelis Konstantinidis. Za Rangerse, ki so z osvojeno točko prevzeli vodstvo v skupini G, je zadela njihova letošnja okrepitev, Brazilec Emerson.

Stamford Bridge v Londonu je na 41. evropski tekmi videl šele drugi poraz domače ekipe v zgodovini, Bešiktaš pa je na sedmi tekmi v Ligi prvakov prišel do prvih točk sploh. Drugi gol je padel po veliki napaki obrambe gostiteljev, na čelu s Francozom Marcelom Desaillyjem. Kljub izključitvi Ilhana Mansiza v 50. minuti si domači do konca resnejših priložnosti niso priigrali, čeprav sta v napadu Hernana Crespa in Adriana Mutuja zamenjala "sveža" Jimmy Floyd Hasselbaink in Damien Duff.

Na olimpijskem stadionu v Rimu je v prvem delu igrala le Sparta. Ob kopici priložnosti je bilo njeno vodstvo z 2:0 še majhno. Po prihodu iz slačilnice je Lazio na zelenico stopil agresivneje in z dvema goloma Simoneja Inzaghija (tudi prekršek za enajstmetrovko je bil storjen nad njim) izenačil. V 76. minuti bi lahko Roberto Muzzi prinesel domačim celo zmago, a je pot žogi v mrežo preprečil češki branilec Petr Johana.

V prvem dvoboju "sosedov" iz Amsterdama in Bruggea v evropskih pokalih so tri točke zasluženo iztržili domači. Drugi zadetek Wesleyja Soncka je bil dosežen iz nedovoljenega položaja, ki pa ga sodnik "ni" videl. Praktično edino priložnost za Belgijce je imel v prvem polčasu Bengt Säternes, a je njegov strel z golove črte odbil Julien Escude.

V Vigu evropski prvak Milan, za katerega je v drugem polčasu nastopil tudi Rivaldo, ni prikazal skoraj nič, Celta pa je bila za zmago premalo učinkovita.

Skupina E:                            
PANATHINAIKOS - RANGERS     1:1 (0:1) 
Konstantinidis 87.; Emerson 35.       
RK: Goumas 57./Panathinaikos          
STUTTGART - MANCHESTER UTD. 2:1 (0:0) 
Szabics 47., Kuranyi 49.; van Nistel- 
rooy 62./11-m                         
Meira (Stuttgart) je v 78. minuti zas-
treljal enajstmetrovko.               
Lestvica:                             
GLASGOW RANGERS    2  1 1 0  3:2  4   
MANCHESTER UNITED  2  1 0 1  6:2  3   
STUTTGART          2  1 0 1  3:3  3   
PANATHINAIKOS      2  0 1 1  1:6  1   



Skupina F:                             
PORTO - REAL MADRID 1:3 (1:2)
Costinha 7.; Helguera 28., Solari 37.,
Zidane 65.
MARSEILLE - PARTIZAN 3:0 (0:0)
Drogba 61., 67., 83.
RK: Delibašić 45./Partizan
Lestvica:
REAL MADRID 2 2 0 0 7:3 6
MARSEILLE 2 1 0 1 5:4 3
PORTO 2 0 1 1 2:4 1
PARTIZAN 2 0 1 1 1:4 1

Skupina G:                             
CHELSEA - BEŠIKTAŠ 0:2 (0:2)
Yalcin 24., 29.
RK: Mansiz 51./Bešiktaš
LAZIO - SPARTA PRAGA 2:2 (0:2)
Inzaghi 46., 58./11-m; Sionko 26.,
Poborsky 35.
Lestvica:
LAZIO 2 1 1 0 4:2 4
BEŠIKTAŠ 2 1 0 1 2:2 3
CHELSEA 2 1 0 1 1:2 3
SPARTA PRAGA 2 0 1 1 2:3 1
 
Skupina H:                            
AJAX - CLUB BRUGGE 2:0 (1:0)
Sonck 11., 53.
Nastja Čeh (Club Brugge) je igral od
64. minute.
CELTA VIGO - MILAN 0:0
Lestvica:
MILAN 2 1 1 0 1:0 4
AJAX 2 1 0 1 2:1 3
CELTA VIGO 2 0 2 0 1:1 2
CLUB BRUGGE 2 0 1 1 1:3 1