Foto:
Foto:

Prekmurci so slabo štartali v Ligi Si.Mobil, kjer so po osmih krogih šele na osmem mestu. Kaplja čez rob je bil poraz v pokalu proti tretjeligašu Nafti. Blažević se je s klubom dogovoril za sporazumno prekinitev sodelovanja, Muro pa bo že na nedeljski prvenstveni tekmi z Ljubljano vodil novi trener, čigar ime pa še ni znano.



"To je eden najtežjih trenutkov v moji karieri. Igralce sem posebej opozarjal na velik finančni vložek Subana in s tem na pomembnost njihovega pristopa. Nogometaši, s katerimi sem delal v Muri, imajo v sebi premalo ambicij in zmagovalne mentalitete. Žal mi je predvsem zaradi neverjetnega občinstva, ki je v teh tednih pokazalo veliko srce za svoj klub", je povedal zdaj že nekdanji trener murskosoboškega kluba.

Ćiro se poslavlja po treh zmagah, enem remiju in štirih porazih v državnem prvenstvu, kar je daleč pod pričakovanji pred sezono.

Blažević, ki je hrvaško reprtezentanco na SP-ju leta 1998 popeljal do bronastega odličja, je v Muro prišel 16. junija. 68-letni strokovnjak je v prejšnji sezoni z zagrebškim Dinamom osvojil naslov hrvaškega prvaka. Njegov prihod je v Prekmurju povzročil pravo evforijo, ki pa se je po neuspehih polegla. Po treh mesecih se je Ćirotova slovenska avantura klavrno končala.